SUNCE PRŽI – SJUTRA CRVENI METEOALARM U CRNOJ GORI

SUNCE PRŽI – SJUTRA CRVENI METEOALARM U CRNOJ GORI

189
0
Podijeli

Zavod za hidrometeorologiju objavio je za sjutra crveni meteoalarm, što praktično znači da će Crnu Goru za dane vikenda pogoditi paklene vrućine s temperaturom iznad 40 stepeni. Istovremeno, postoji velika mogućnost širenja požara.

Komandir Vatrogasne jedinice Herceg Novog, Vidak Vuković za Radio Jadran kaže da oni zvanično upozornje zbog crvenog meteo alarma još nisu dobili, ali da su bez obzira na to spremni da reaguju ukoliko bude potrebe.
– Raspolažemo sa 5 vozila i još jednim koje dežura na Vrbanju, kao i sa 23 vatrogasca i 5 pripravnika, čuvarima na Savini i Borićima i za sada je stanje stabilno, a proteklih dana, za razliku od okruženja, kod nas nije bilo značajnihih intervencija.
On apeluje na sve građane da poštuju odluku o zabrani loženja vatre na otvorenom, jer imaju pozive onih koji se žale da takvih pojava ima.
– Neka nas odmah pozovu na broj 123 u slučaju i najmanje naznake požara, neka ne pokušavaju sami da gase -poručio je Vuković.
Meteorolozi za sjutra prognoziraju vrlo vruće, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima, uglavnom u planinskim predjelima na sjeveru, lokalno će biti uslova za kratkotrajnu nestabilnost. Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha biće, kako se navodi na sajtu, u blagom porastu ili bez bitnijih promjena.
Temperatura mora je idelana za kupanje, od 22 stepena kod Ulcinja, do 27 kod Herceg Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code