Surfuj Pametno: Radionice do kraja maja

Surfuj Pametno: Radionice do kraja maja

895
0
Podijeli

surfuj pametno 270416Edukacija djece o bezbjednoj upotrebi interneta, kroz interaktivne radionice, biće organizovane do kraja maja u 39 osnovnih škola, u 17 gradova, za preko 5000 djece. Učenici šestog i sedmog razreda biće upoznati sa mehanizmima zaštite od opasnosti na internetu.
Kako podsjećaju iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, u okviru inicijative Surfuj Pametno koja je počela 2012. godine, kroz 490 interaktivnih radionica, edukovano 14.200 osnovaca, koji su učili o pravilima ponašanja na internetu i društvenim mrežama, zaštiti ličnih podataka i bezbjednom surfovanju.
U  Podgorici će 28. maja biti obilježen uspješan završetak pete godine najprepoznatljivijeg projekta o bezbjednosti djece na internetu u Crnoj Gori.
Direktorica Osnovne škole Orjenski bataljon u Bijeloj, Jarmila Radović istakla je značaj projekta Surfuj-Pametno, u okviru kojeg je organizovana pozorišna predstava u toj ustanovi.
– U predstavi su sjajne glumice Smiljana Martinović, Dijana Dragojević, Jelena Simić i Katarina Krek našim učenicima šestog i sedmog razreda prikazale kroz zanimljive dijaloge aktera sa, aspekta korisnika interneta, ljubitelja raznih društvenih mreža, roditelja koji mogu biti upoznati ili potpuno van tokova, čime se njihova djeca bave u slobodno vrijeme, a čime stručna lica, kao što su pedagoško-psihološka služba i odjeljenske starješine – rekla je Radović.
Prema riječima Gordane Jovičević, profesorice matematike, obaveza da kao nastavnica prisustvuje predstavi „Surfuj pametno“ pretvorila se u pravo uživanje.
– Bio je užitak gledati moje đake kako upijaju svaku riječ lijepih i talentovanih glumaca i sami se uključuju u davanju odgovora na njihova pitanja. Zaista, pomislila sam, vrijednost ovih radionica je ogromna: tekst odličan, sasvim prilagođen mladima, a sa druge strane sve poruke, odisale su pozitivizmom, poučnošću i zdravim moralnim vrijednostima – rekla je Jovičević.
Učenik šestog razreda, Aljoša Roganović kazao je da to nije predstava, nego stvaran život, jer im je jasno ukazano kako treba da paze koga prihvataju za prijatelja, da ako budu hakovani, to odmah prijave fejsbuk administratoru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code