Surlaš uništava kanarske, a nesavjesni pojedinci zapalili dvije lepezaste palme

Surlaš uništava kanarske, a nesavjesni pojedinci zapalili dvije lepezaste palme

8
Podijeli

Nemio prizor zatekao je ovog jutra sve prolaznike na potezu iza tunela kod Forte Mara, ka Hotelu “Plaža”. Ispred kompleksa vila tzv. „Swisslion“ osvanula su zapaljena stabla dvije palme, wachingtonia filifera. Jedna je izgorjela u potpunosti, a druga djelimično.

Poziv Vatrogasnoj službi sinoć je uputila policija, tako da su vatrogasci sa jednim vozilom oko 23:50 h otišli na lokaciju kako bi sanirali požar. Intervencija je trajala do 00:30 h.

Picerija i restoran

Međutim, građani su Call centru Komunalne policije jutros prijavili ovaj slučaj, pa su na teren ponovo izašli vatrogasci i zaposleni u Komunalno stambenom, kao i Komunalna policija:

„Primili smo prijavu jutros i izašli na teren. Izgorjela je jedna čitava palma, kao i dio druge, koju je najvjerovatnije zahvatio plamen. One su visoke nekih 7-8 m, najvjerovatnije će biti ukonjene, jer u ovakvom stanju zaista ne mogu ostati“, kazala je načelnica Komunalne policije Marija Andrić.

Kako je dodala čin je za svaku osudu, naročito u momentu kad se sve nadležne institucije bore da sačuvaju palmin fond od napada surlaša, te je kako kaže, nevjerovatno da postoje pojedinci koji na ovako grub način dodatno desetkuju ovo markantno obilježje novske obale.

To što je neko odlučio za zapali palme, što se ne pamti na ovim prostorima, nema opravdanja, a moguće je da su se na takav “metod” odlučili prije nego što i njih zahvati surlaš. U svakom slučaju, kako je došlo do paljenja pokazaće vještačenje.

8 Komentari

 1. Lijeva palma na slici je vec bila mrtva odavno, ugusena u toj vecoj!
  Sto se tice te paljevine, pod hitno ta djecina da se nadju i nek im roditelji plate novu palmu odraslu..

  25
 2. Kada bi se prestale koristiti floskule “nezapamćeno”, “najbolji”, a onda i prestale davati ludačke procjene u brojnim vrijednostima, možda bi i išli malo naprijed.

  Nezapamćeno je – zapamćeno, itekako: Prije 3 – 4 godine u Nikole Ljubibratića, novi kompleks zgrada ispod bivšeg “Kineskog restorana”, djeca, tada uzrasta 10 – 12 godina su zapalili lepezastu palmu. Srećom pa je bio dan, srećom pa smo vidjeli i počeli na vrijeme da je gasimo, jer je palma jako blizu objekta i moglo je da dođe do veće štete.

  17
  2

Ostavite komentar

*

code