Suzana Tomanović (DPS): Nema zakonskih uslova za sazivanje Skupštine, a samim tim...

Suzana Tomanović (DPS): Nema zakonskih uslova za sazivanje Skupštine, a samim tim ni za donošenje bilo kakve odluke

2838
0
Podijeli

Predstavnica kluba odbornika DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi, Suzana Tomanović prisustvovala je današnjoj sjednici predstavnika klubova odbornika u SOHN na poziv sekretara SOHN – navodi se u saopštenju.

Jedini razlog prisustvovanja je bio da predstavnike ostalih klubova obavijesti o dopisu Ministarstva javne uprave Crne Gore, kojim je još jednom potvrđeno da nije bilo zakonskih uslova za sazivanje Skupštine opštine Herceg Novi, a samim tim ni za donošenje bilo kakve odluke.

Picerija i restoran

U ovom dopisu, dostavljenom na zahtjev kluba odbornika DPS-a u SOHN se navodi:

„Sazivanje Skupštine opštine Herceg Novi, suprotno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine Herceg Novi i nakon toga donošenje Odluke o budžetu, po nalaženju Ministarstva javne uprave, povrijeđeno je i ustavno načelo – legaliteta, koje podrazumjeva da pravni akti moraju biti u skladu sa Ustavom i zakonom, ne samo u pogledu materijalne sadržine odluke, nego i u pogledu formalne zakonitosti, koje nalaže da pravni akti moraju biti donijeti od ovlašćenog organa i po postupku propisanim za njegovo donošenje“.

Prisutni predstavnici ostalih klubova odbornika u SOHN odbili su da se i upoznaju sa navedenim stavom Ministarstva javne uprave i time još jednom pokazali da ne žele da poštuju propise Crne Gore i same Skupštine opštine Herceg Novi.

Ignorisanje stava Ministarstva javne uprave Crne Gore od strane predstavnika partija, stranaka i grupa građana, od kojih većina pretenduje da dobije povjerenje građana na izborima zakazanim za 7. maj, najbolje ilustruje kako zamišljaju vršenje vlasti u Herceg Novom, kakav je njihov odnos prema državi Crnoj Gori, pa na kraju šta mogu očekivati građani Herceg Novog ako im na predstojećim izborima ukažu povjerenje – poručuje na kraju saopštenja odbornica Suzana Tomanović.

Plaćeni izborni program

Nema komentara