„Svako dijete treba porodicu” – promocija hraniteljstva u dvorani Park

„Svako dijete treba porodicu” – promocija hraniteljstva u dvorani Park

578
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_novembar_svako-dijete-treba-porodicu-1-638U okviru nastavka kampanje “Svako dijete treba porodicu” u Herceg Novom i Kotoru biće sjutra održani otvoreni dani posvećeni hraniteljstvu, koje organizuju Centri za socijalni rad ova dva grada.

Cilj kampanje „Svako dijete treba porodicu”, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU, je povećanje broja hranitelja i omogućavanje svakom djetetu u Crnoj Gori da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.

Picerija i restoran

Ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore Antonije Pušić alias Rambo Amadeus, pridružiće se sjutra od 11 h šefu predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminu Perksu, predsjednici opštine Herceg Novi Nataši Aćimović i direktoru Centra za socijalni rad u Herceg Novom Blaženku Jančiću na promociji hraniteljstva u Dvorani „Park” u Herceg Novom. Prisutne će kratkim obraćanjem pozdraviti Aćimovićka, Perks, Pušić te Blaženko Jančić, a nakon toga biće prikazan novi tv spot o hraniteljstvu, power point prezentacija socijalnih radnika, dok će hranitelji podijeliti svoja iskustva.

Istog dana, u 17 sati, Pušić i Perks će, zajedno sa predsjednikom Kotora Aleksandrom Stjepčevićem i direktorom Centra za socijalni rad Kotor Vasilijem Todorovićem, govoriti na promociji hraniteljstva u Kulturnom centru „Nikola Đurković” u Kotoru.
Oba događaja su otvorena za građane, koji tom prilikom mogu postavljati pitanja socijalnim radnicima, kao i čuti više o hraniteljstvu od lokalnih hraniteljskih porodica.

Poruke o hraniteljstvu će do građana stići i kroz dramsko-plesni performans “Ja sam Nada” autorke Sanje Garić, koji će izvesti crnogorski glumci Slavko Kalezić i Maja Stojanović. Takođe, balerine iz Umjetničke škole “Vasa Pavić” plesaće na pjesmu Ane Štefok “Tebi, mama” sa novog TV spota kampanje “Svako dijete treba porodicu”, a koreografiju je pripremila Viktorija Strugar.

Prema riječima šefa predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamina Perksa, od suštinskog je značaja obezbijediti toplo porodično okruženje za svako dijete.
“Najznačajnija odluka koju Vlada može da donese, a koja ima najveći uticaj na ljudska prava i dobrobit ljudi, jeste odluka o brizi za dijete koje je bez roditeljskog staranja” ističe Perks.
Istraživanja rađena tokom posljednjih 50 godina pokazala su da su mala djeca u institucijama izložena riziku zaostajanja u razvoju. Čak ni najbolja institucija ne može djetetu pružiti onu količinu pažnje i ljubavi koju dobija u porodici i koja mu je neophodna za pravilan razvoj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code