SVAKO PO SVOME: STEČAJNI UPRAVNIK BRODOGRADILIŠTA I RADNICI

SVAKO PO SVOME: STEČAJNI UPRAVNIK BRODOGRADILIŠTA I RADNICI

77
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Razgovori predstavnika bivših radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela i njihovog ovlašćenog pravnog zastupnika Aleksandra Kovačevića sa stečajnim upravnikom Žarkom Ostojićem počeo je danas i biće nastavljen ujutru, saznaje Radio Jadran.

Bijelski stečajaci su tako imali prvi zvanični susuret sa Ostojićem, koji, prema njihovim riječima, ostaje pri ranije saopštenom stavu da je prioritet završetak remonta na brodovima. Za razliku od njega bivši radnici Brodogradilišta traže pismene garancije da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni.
Stečajni upravnik im je, kako su nam kazali, saopštio da on nije “prava adresa” za njihove zahtjeve, već da su to Vlada i resorna ministarstva.
Bivši radnici Brodogradilišta, njih blizu 200 traže povezivanje radnog staža, 3 i po zarađene plate, otpremnine po kolektivnom ugovoru – 24 zarade, plus 500 eura po godini radnog staža, isplatu zimnice, stanarine za podstanare, kao i sredstava koja su izdvajali za stambeni fond. Njihove zahtjeve podržali su jednoglasno na vanrednoj sjednici i odbornici SO Herceg Novi i predloge uputili Vladi Crne Gore.
Jadransko brodogradilište Bijela je u stečaju od 30. juna, odlukom Privrednog suda.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code