SVE PLAŽE MORAJU BITI ČISTE, ODRŽAVANJE JE NADLEŽNOST ZAKUPACA I “ČISTOĆE”

SVE PLAŽE MORAJU BITI ČISTE, ODRŽAVANJE JE NADLEŽNOST ZAKUPACA I “ČISTOĆE”

185
0
Podijeli

Hercegnovska komunalna policija je od predstavnika JP Morsko dobro, dobila tačan broj zakupljenih plaža i onih koje to nisu kako bi na osnovu njihovih naloga radnici “Čistoće” znali koje plaže u Herceg Novom održavati, a na kojima je to dužnost vlasniaka.

– To je bio naš najveći problem proteklih dana kome smo posvetili i najviše pažnje, jer bez tačnih evidencija mi ne možemo znati gdje treba da reagujemo – kazao nam je načelnik, Zoran Bijelić.
Radnici „Čistoće” u predsezoni moraju da čiste i plaže koje su u privatnom zakupu. Privatnici zakupljuju plaže na godinu, a održavaju ih samo tokom sezone. Bijelić je objasnio da njegovi inspektori nemaju načina da reaguju, jer ne znaju ko su zakupci, no sada će situacija biti drugačija.
On je potvrdio da je za sada napravljeno 47 ugovora sa zakupcima plaža, a da 18 plaža nemaju vlasnike, te će one biti u nadležnosti Čistoće.
Od ove sedmice komunalna policija kreće i u rigorozniju kontrolu postavljanja privremenih objekata od Igala do hotela Plaža, na čemu će raditi u početku 6, a kasnije još 4 inspektora.
– Oni će biti na šetalištu u dvije smjene, pa se nadamo da ćemo sve nastale probleme brzo riješavati -kazao je Bijelić.
Inače, sredinom sedmice održane su prve sjednice dva Koordinaciona tijela koje je formirao predsjednik Opštine zbog kvalitetnijeg praćenja turističke sezone.
Koordinaciono tijelo koje se bavi turističkim temama, sinhronizacijom rada inspekcijskih službi, Uprave policije, Doma zdravlja, Turističke organizacije razmatralo je brojne teme od kojih je najaktuelnije pitanje regulisanja prijave boravka gostiju i naplate boravišne takse. Na sjednici Koordinacionog tijela koje se bavi komunalnim djelatnostima razmatrali su stanje vodosnabdijevanja, sa svim aktivnostima i mjerama koje se preduzimaju.
Na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi predsjednik Opštine Herceg Novi Nikola Gojković početkom juna je donio dvije Odluke o formiranju i sastavu Koordinacionog tijela za praćenje sezone iz oblasti turističke ponude i inspekcijskog nadzora kao i iz komunalnih i drugih djelatnosti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code