Početna Sport Sve spremno za 4. Orjenski đir, volonteri priključite se

Sve spremno za 4. Orjenski đir, volonteri priključite se

0

Na Orjenu će u subotu, 6. oktorba biti održan 4. Orjenski đir, koji organizuju NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci. Na programu su dva đira: Veliki sa trasom dužine 28 km sa 1900 m uspona i Mali, na distanci od 15 km i oko 1000 m ukupnog uspona.

Prijave za Orjenski đir zatvorene su u ponedjeljak, 1. oktorba, a prijavilo se oko 100 učenika za obje trke, kazao je za Radio Jadran, Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor.

– Sve je spremno za Đir. Staza je potpuno pripremljena. Nadamo se samo da će nam vrijeme ići na ruku. Trku nećemo odložiti iako bude kiše, možemo eventualno promijeniti rutu u slučaju “više” sile. Prošle godine smo ipak održali trku, a staza je bila potpuno retrasirana – priča Kulinović.

On je apelovao na volontere da se prijave i pomognu u realizaciji ovog takmičenja, jer su neki u posljednjem trenutku otkazali. Za svakog volontera obezbijeđene su majice sa logom trke, kao i jedan obrok. Nekoliko izdavalaca smještaja popunili su kapacitete, što je još jedan lijep i koristan segment Orjenskog đira, navodi Kulinović.

Start trke je, kao i ranijih godina, na Vrbanju kod konobe Gušti. Veliki đir takmičare vodi 28 km dugom stazom kroz netaknute dijelove Orjena, a obuhvatiće najviši vrh ove planine Veliki Kabao 1894 mnv i najljepši Subru 1679 mnv. Mali đir je manje zahtjevna trasa, duga 15 km, a obuhvata takođe Veliki kabao i spušta se u previdni dio Orjena gdje je Orjenska lokva, odakle ide prema Vrbanju.

Međunarodna trail asocijacija (ITRA) potvrdila je i ove godine da će Veliki đir bodovati sa 2 ITRA boda, a potvrda je stigla i od Ultra Trail du Mont Blanc organizacije, da prihvataju bodove kao kvalifikacione za ovu trku, koja je na programu krajem septembra naredne godine.

Početak trke zakazan je za 8 časova ispred konobe Gušti na Vrbanju.

NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci organizuju Orjenski đir uz podršku TO Herceg Novi i generalnog sponzora kompanije Lazure Montenegro.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code