Sve teže do parking mjesta: Službenici Opštine „proširili“ se i na gradske...

Sve teže do parking mjesta: Službenici Opštine „proširili“ se i na gradske ulice

4283
25
Podijeli

Ispred zgrade opštine Herceg Novi uveden je red i novi način parkiranja. Ali, zbog toga je i narasla muka vozača za parkiranjem u centru grada.

parking ispred opstine hn 1Na zahtjev službenika, zbog pretjesnog parkirališta ispred Opštine, nemogućnosti manevrisanja autima, kao i zbog svakodnevnog opšteg nereda, u lokalnoj upravi je iz odlučeno da tome stanu na kraj.

Picerija i restoran

Kako nam je kazao direktor Parking serivsa, Batrić Kontić, radnici ovog preduzeća ocrtali su parking mjesta koja će se strogo poštovati, te će biti dozvoljeno parkiranje samo 70 automobila, koliko ima i parking mjesta.

images_slike_dogadjaji_2015_razno_avgust_batric_kontic– U tom slučaju nijesu mogli biti svi zadovoljeni, ali su svi zaposleni u zgradi Opštine, uz potvrdu da tamo rade, dobili mogućnost da za mjesečnu pretplatu od 10 eura parkiraju od zgrade „Novljanke“ do supermarket Idea, kao i na platou preko puta autobuske stanice.

Kontić dodaje da će zaposleni u opštinskoj zgradi, koji kupe mjesečnu parking pretplatu, imati benefite u parkiranju na ovom potezu i izvan radnog vremena.

parking centar hn 100616No, očigledno posljednjih dana su pojačane gužve i mnogi ne mogu naći slobodan parking kroz centralnu gradsku ulicu. Pored toga što i dalje svi imaju pravo besplatnog parkiranja prvih pola sata, svakim radnim danom parking mjesta zauzimaju sada i službenici Opštine. Pri tome montažna garaža koja je bila preko puta autobuske stanice, od juna prošle godine  je demontirana i deponovana u krugu „Čistoće“.

– Za ovu sezonu nemamo planova da je osposobimo. Za pogodnu lokaciju nijesu rješeni imovinsko pravni odnosi, tako da nemamo rješenje – priznaje Kontić.

parking ispred opstine hnInače, parking usluge se od 1. juna naplaćuju po ljetnjem cjenovniku, što znači da se parking mjesta plaćaju u periodu od 7 do 23 h. Ovaj režim naplate važiće do 1. oktobra. Direktor Parking servisa negira da je nedovoljno info tabili o načinu naplate  parkinga. On je kazao da su table postavljene na svakih 50 metara i da je na njima uputstvo na tri jezika: našem, engleskom i ruskom. Ipak, nijesu mogli da nađu rješenje sa domaćim mobilnim operaterima za naplatu parkinga strancima putem sms serivsa, pa njima ostaje da parking karte kupuju na trafikama, što oni ne razumiju uvijek, uvjerili smo se mnogo puta. Ipak, Kontić objašnjava:

– Svi inkasanti koji kontrolišu naplatu parkiranja sa sobom nose uputstva za plaćanje koja daju strancima, a na pojedinim tablama postoji i putokaz ka mjestu gdje se može kupiti karta.

Saznajemo i da se Parking serivs ne može pohvaliti velikim prihodima, jer su iz te firme napravili mnogo ustupaka sa uvođenjem besplatnog parkiranja prvih pola sata.

parking inkasant– „Oduzet“ nam je i priličan broj parking mjesta, a na manji prihod utiču i pretplatnici koji plaćaju 5 i 10 eura na mjesečno. I pored toga u Parking serivsu smo zadovoljni poslovanjem na „pozitivnoj nuli“ – zaključuje Kontić.

Parking servis prošle godine je sproveo anketu među građanima. Zanimljivo je da, po riječima našeg sagovornika, nijesu imali niti jednu negativnu kritiku, osim za jedan parking koji nije u njihovoj ingerenciji.

25 Komentari

 1. nikad se necemo osloboditi komunistickih navika tj.ovi dzabalebarosi iz SFRJ su i na svoje potomke prenjeli kako zivjeti na drzavnim jaslama

 2. A što ne vrate stari način parkiranja u koso u glavnoj ulici koji se primjenjivao decenijama a koji je promijenjen zbog dolazaka turističkih autobusa? Je li došao ijedan autobus ? Lakše je maltretirati domaće i goste da traže parking po nekoliko krugova kroz cijeli grad nego malo uključiti mozak.

 3. Ono na čemu Izbor vrijedno rad predstavlja onačno rješenje mnogih novskih pitanja, kao što su nezaposlenost, plaćanje parking mjesta, neprivilegovanost i slab dohodak privatnika. Dakle, njihovo konačno rješenje jeste da se SVI zaposle u Opštini!

 4. Evo odlicna ideja kpju Kotor sprovodi!Kotor uvodi brodove na solarni logon a HN neka uvede mini bus na elektricni logon koji bi stalno kruzili, kao stop to fade u slicnim gtadovima sa uskim ulicama u Italiji I Ftancuskoj.Op.sluzbenicima ukinuti povlasceno parkiranje I ljude edukovati da sent voze gradskim jer to nije sramota kao sto nasi skorojevici misle.

 5. Sto ne zavedete red u Orjenski bataljon,Topla ll,i ostalo,nego se izabrani opstinari rasiriste po gradskom trgu,jedinom lijepo poplocanom,a nizim cinovnicima dadoste glavnu ulicu.Mi obicni smrtnici najbolje da i ne dolazimo tamo pa nam parking i ne treba.

 6. Sad je sve u redu kad smo na nuli,a prije par godina Radman bi svaku skupstinu satima uzurpiro kritikujuci Parking servis,a nije bilo povlascenih i ostavljeno je preko 400.000 profita na racun.

 7. Ponovo se djelimo na gradjane prvog reda-pogodne koji rade u opstini ili su dobro sa direktorom i nas gradjana koji svojim radom,zivotom doprinosimo zivotu ovog grada.Jos malo pa cemo mi gradjani drugog reda nositi obiljezja da se zna da nemamo nikakva prava.

 8. Reci da posluje na pozitivnoj nuli sa firmom koja jedina ulaganja ima u farbanje linija ,za sta im je dosta dvije kante boje *****************. Parking servis nije napravio ni jedno novo parking mjesto sto je sramota za firmu kojoj je to glavna djelatnost.

 9. zbog cega privilegija da oni mogu da kupe kartu mjesecnu za 10.00eur, a ostatak ljudi koji rade po gradu ne mogu da dobiju tu mjesecnu kartu, ali ne kazem samo sada samo za ljude koji rade u gradu nego u citavom Herceg Novom. odlicna prilika za napokon podizanje peticije, protesta ukoliko smo pametni, ukoliko nismo mozda im treba i dzabe dati da se parkiraju jer oni rade u Opstini.

 10. pola sata besplatnog stajanja je dovoljno da zavrsis poslove u bankama ali ako udjes u t mobile ili u opstinu izuzimajuci gradjanski b treba ti cijeli dan a za ove sto piju kafu po lokalima njih mi nije zao

 11. Evo predlažem da ovdje napravimo anketu a urednik objavi sve naše komentare da znaju šta o njima mislimo. Ne vjerujem da bi bilo pozitivnih kao što kaže direktor.

 12. Neka zaposlene u Opštini voze i razvoze komunalni policajci službenim kolima na posao, s posla i na pauzu i s pauze. Eto neka korist od besomučnog vozikanja kroz dvije ulice i šetalište u krug po cijeli dan.

 13. Gdjr su pare…uzurpirali su svaki kvadrat pivrsine a koju korist imaju gradjani koji moraju kao divokoze da jurcaju okolo…vdt zreba procesljat knjige a pilicija napravit izvidjaj a gradjani napravit peticiju za ukidanje ps.

Ostavite komentar

*

code