Sve veća ograničenja i obaveze javnih funkcionera

Sve veća ograničenja i obaveze javnih funkcionera

967
0
Podijeli

sukob interesa hn 181115Javni funkcioneri imaju veliku odgovornost, pa je prirodno da su oči javnosti uprte u njih i način na koji obavljaju funkcije koje su im povjerene. Zato je radi jačanja povjerenja građana, neophodno kontinuirano pratiti ograničenja u obavljanju funkcija i sprovoditi mjere za sprječavanje sukoba interesa, kazala je predsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović na otvaranju seminara “Edukacija javnih funkcinera o sukobu interesa”.
Predsjednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa Slobodan Leković istakao je da je to dobra prilika da se funkcioneri upoznaju sa izmjenama Zakona, ograničenjima i obavezama.
„Njih će biti sve više, imajući u vidu da 1. januara sa radom počinje Agencija za sprječavanja korupcije, koja će imati daleko veća ovlašćenja od Komisije“, istakao je Leković.
Predavači su, pored ostalih, bili zamjenica predsjednice i član hrvatskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Tatjana Vučetić i Davorin Ivanjek. Na seminaru su učestvovali lokalni javni funkcioneri opština Tivat i Herceg-Novi, sudije i tužioci, sudije za prekršaje, nevladine organizacije i državni funkcioneri sa ovog područja.
Seminar „Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa“ organizovala je Komisija za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore u Sali Skupštine Opštine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code