Sve više posjetilaca Orjena

Sve više posjetilaca Orjena

2722
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Planinarski dom „Za Vratlom“ tokom aprila bilježi veoma dobru i raznoliku posjetu, a prednjače organizovane grupe. Protekla tri vikenda preko 120 ljudi je posjetilo dom, odnosno ovaj kraj Orjena, budući da se gotovo svi odluče obići i neke od okolnih zanimljivosti.

– Dom je prvo ugostio organizovanu grupu planinara sastavljenu iz čak pet gradova: Splita, Ploča, Mostara, Makarske i Dubrovnika, ukupno njih 60. Planinari su tom prilikom, uz pratnju članova PK „Subra“, izveli uspon na istoimeni vrh (1679 m), uz Velliki kabao (1894 m), najposjećenije odredište masiva Orjena.

Picerija i restoran

Proteklog vikenda u domu „Za Vratlom“ su bili četrdeset i četiri hercegnovska maturanta sa profesorima. Ova posjeta je već uveliko prerasla u tradiciju, budući da se odvija već peti put. Maturanti su imali priliku da uživaju i druže se uz logorsku vatru u planinskoj noći, kao i da se uskušaju u adrenalinskoj avanturi na obližnjem alpinističkom poligonu, gdje su im prezentirane tehnike kretanja i alpinistička oprema – ističe Željko Starčević, iz PK Subra.

Takođe, za ovu priliku je organizovan premijerni prolazak novom kružnom stazom do podnožja Subre, trasom koja je izrađena za potrebe 18. Orjenskog maratona, tradicionalne manifestacije koja će održati na ovim terenima posljednjeg  vikenda maja. Već idućeg vikenda slijedi nova organizovana posjeta, kada stižu članovi planinarske sekcije „Štrumpfovi“ iz kotorske OŠ „Njegoš“.

2 Komentari

 1. Jedna od najpozitivnijih stvari koje je donijela prošla smjena vlasti je dolazak Željka Starčevića na čelo Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.
  Pravi čovjek i nesebični entuzijasta, na pravom mjestu.
  Ne znam da li je prethodni direktor ikada kročio nogom van asfalta.
  8  1
 2. Bravo, ima i lijepih primjera organizovanosti i rada u gradu, a vrlo bitnog i za turizam, ukoliko politicari dozvole da se bavimo turizmom-da ga ne blokiraju
  4  0

Ostavite komentar

*

code