Svečani koncert za 67. godišnjicu Muzičke škole Herceg Novi

Svečani koncert za 67. godišnjicu Muzičke škole Herceg Novi

1199
1
Podijeli

muzicka koncert 100516 1Horskim izvođenjem crnogorske himne “Oj, svijetla majska zoro” počeo je sinoć svečani koncert Muzičke škole za osnovno obrazovanje u Starom gradu, povodom 67 godina djelovanja. U jednosatnom programu nastupili su učenici koji su učestvovali na državnom takmičenju koje je krajem aprila organizovano u Podgorici. Izveli su 17 tačaka, a na podijumu su se smjenjivali solisti za klavirom, gitarom, harmonikom, violinom, zatim klavirska dua i solo pjevačice. Koncert je “zatvorila” školska klapa “Fortuna”, u klasi prof Jovane Ražnatović, koja je izvela kompoziciju “Boko moja mila”.

muzicka koncert 100516 4Pozdravljajući goste, direktorica škole Nada Karadžić istakla je da se Dan škole obilježava u okviru decenije crngorske nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore:
– Želimo da budemo u središtu kulturnih i muzičkih događaja i time poboljšamo kvalitet života našeg okruženja u cjelini. Naša škola se dobro rangira na festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Najbolji pokazatelj uloženog rada su visoki plasmani i brojne nagrade sa državnog i međunarodnih takmičenja. Cilj nam je da i u narednom periodu učestvujemo u stvaranju i muzičkom obrazovanju vedrih i mladih naraštaja, što je dobra osnova za stvaranje zdravog i korisnog društva u cjelini – poručila je Nada Karadžić.
Muzička škola je institucija od velikog značaja za kulturu grada Herceg Novog,odnosno za  kulturnu tradiciju Herceg Novog i Boke.Sa punom posvećenošću i svakodnevnim zalaganjem nastoji da doprinosi razvoju muzičke kulture i pedagogije.

Picerija i restoran

muzicka koncert 100516 3– Nastojimo da u svom okruženju škola djeluje kao muzički centar i rasadnik koji širi svoju djelatnost u okviru svojih mogućnosti. Tako smo u ovoj godini upisali 327 učenika. Kao i prethodnih godina, održali smo niz kulturnih dešavanja, internih časova, koncerata, seminara, festivala i drugih muzičkih aktivnosti, koja bude interesovanje građana i gostiju našeg grada za njegovanje muzičke kulture – podsjetila je direkorica ove ustanove.

muzicka koncert 100516 2Čestitku povodom 67. godina rada Muzičke škole u Herceg Novom, uputio je i ministar prosvjete Pavle Goranović. U čestitki se, pored ostalog, navodi:
– Brojne generacije muzičara, koje je Muzička škola iznjedrila i usmjerila na put kreiranja crnogorske muzičke scene, svjedoče o višedecenijskoj posvećenosti i profesionalizmu škole i njenog nastavnog kadra.

Đaci i profesori škole već uveliko pripremaju sljedeći koncert, koji će tradicionalno biti upriličen povodom Dana nezavisnosti 21. maja. Koncert je na programu 19. maja u Sali škole.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code