Svečani prijem za vaterpolo reprezentativce Herceg Novog

Svečani prijem za vaterpolo reprezentativce Herceg Novog

1544
2
Podijeli

prijem vaterpolista hn 300316 1Vaterpoliste i članove stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Beogradu, primila je predsjednica opštine, Nataša Aćimović i potpredsjednik Opštine Dragan Janković, sa sradnicima. Za postignuti rezultat na svečanom prijemu, kome je prisustvovalo osam naših reprezentativcima i članova stručnog štaba, uručeno im je po 1000 eura.

Pozdravljajući ih Nataša Aćimović je kazala da je njihova medalja srebrna za Evropu, ali zlato je za Herceg Novi i Crnu Goru.
– Možda je trebalo ranije da se sretnemo, ali zbog obaveza vaših i naših, smatram da je svako vrijeme pravo za lijepe želje i pohvale. Želim da vam se zahvalim što ste na najbolji način pravi reprezenti Herceg Novog i što taj duh pokazujete svuda u svijetu. Po tome postajemo poznati, jer kada kažemo vaterpolo sinonim je Herceg Novi – kazala je Aćimović.

prijem vaterpolista hn 300316 maricPredsjednik Skupštine VPSCG, dr Đuro Marić, zahvalio je na prijemu, koji jeste organizovan sa malim zakašnjenjem, “ali nikad nije kasno kad su dobre namjere i želje“.

– Ono čega smo mi u vaterpolo svijetu svjesni već 10-15 godina jeste da su vaterpolo i ovi momci koji ga predstavljaju najbolji sportski brend i jedan od najboljih brendova naše države. Drago mi je da i šira javnost postaje toga svjesna i da prihvata tu činjenicu da od ovoga u ovom momentu nemamo bolje. Vjerujem da ćemo imati dobru saradnju i u budućnosti. Ona je i do sada bila korektna, vaterpolo je nacionalni sport, a Herceg Novi je perjanica nacionalnog vaterpola. Smatram da ovim momcima, koji su okićeni brojnim medaljama, ali i onima koji dolaze poslije njih, treba stvoriti šansu da nastave tim putem – istako je dr Marić.

Direktor Vaterpolo saveza Crne Gore, Petar Porobić dodao je da im prija ova pažnja, mada su očekivali da to bude i ranije, ali  zbog obaveza rukovodstva Opštine, ali i vaterpolista nije bilo moguće da to bude odmah nakon Evropskog prvenstva.

prijem vaterpolista hn 300316 2Prijemu ni danas nijesu prisustvovali Predrag Jokić i Aleksandar Radović koji su se morali vratiti u svoj klub. Ovom prilikom nije bilo ni selektora reprezentacije, Vladimira Gojkovića, što je direktor VPSCG Porobić prokomentarisao:

– To je lični stav koji je uslovljen okolnostima izvan sporta, ali treba poštovati njegov lični stav – kazao je Porobić.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code