Svečani prijem za vaterpolo reprezentativce Herceg Novog

Svečani prijem za vaterpolo reprezentativce Herceg Novog

1642
2
Podijeli

prijem vaterpolista hn 300316 1Vaterpoliste i članove stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Beogradu, primila je predsjednica opštine, Nataša Aćimović i potpredsjednik Opštine Dragan Janković, sa sradnicima. Za postignuti rezultat na svečanom prijemu, kome je prisustvovalo osam naših reprezentativcima i članova stručnog štaba, uručeno im je po 1000 eura.

Pozdravljajući ih Nataša Aćimović je kazala da je njihova medalja srebrna za Evropu, ali zlato je za Herceg Novi i Crnu Goru.
– Možda je trebalo ranije da se sretnemo, ali zbog obaveza vaših i naših, smatram da je svako vrijeme pravo za lijepe želje i pohvale. Želim da vam se zahvalim što ste na najbolji način pravi reprezenti Herceg Novog i što taj duh pokazujete svuda u svijetu. Po tome postajemo poznati, jer kada kažemo vaterpolo sinonim je Herceg Novi – kazala je Aćimović.

Picerija i restoran

prijem vaterpolista hn 300316 maricPredsjednik Skupštine VPSCG, dr Đuro Marić, zahvalio je na prijemu, koji jeste organizovan sa malim zakašnjenjem, “ali nikad nije kasno kad su dobre namjere i želje“.

– Ono čega smo mi u vaterpolo svijetu svjesni već 10-15 godina jeste da su vaterpolo i ovi momci koji ga predstavljaju najbolji sportski brend i jedan od najboljih brendova naše države. Drago mi je da i šira javnost postaje toga svjesna i da prihvata tu činjenicu da od ovoga u ovom momentu nemamo bolje. Vjerujem da ćemo imati dobru saradnju i u budućnosti. Ona je i do sada bila korektna, vaterpolo je nacionalni sport, a Herceg Novi je perjanica nacionalnog vaterpola. Smatram da ovim momcima, koji su okićeni brojnim medaljama, ali i onima koji dolaze poslije njih, treba stvoriti šansu da nastave tim putem – istako je dr Marić.

Direktor Vaterpolo saveza Crne Gore, Petar Porobić dodao je da im prija ova pažnja, mada su očekivali da to bude i ranije, ali  zbog obaveza rukovodstva Opštine, ali i vaterpolista nije bilo moguće da to bude odmah nakon Evropskog prvenstva.

prijem vaterpolista hn 300316 2Prijemu ni danas nijesu prisustvovali Predrag Jokić i Aleksandar Radović koji su se morali vratiti u svoj klub. Ovom prilikom nije bilo ni selektora reprezentacije, Vladimira Gojkovića, što je direktor VPSCG Porobić prokomentarisao:

– To je lični stav koji je uslovljen okolnostima izvan sporta, ali treba poštovati njegov lični stav – kazao je Porobić.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code