Svečano ruho Herceg Novog za Dan nezavisnosti

Svečano ruho Herceg Novog za Dan nezavisnosti

1453
0
Podijeli

promocija decenije nezavisnosti 300316 3Crnogorska kulturna mreža je u sklopu promocije decenije nezavisnosti posjetila osnovne škole Milan Vuković i Maršal Tito kao i srednje Ivan Goran Kovačić i srednju mješovitu školu Brastvo i jedinstvo u Ulcinju i Herceg Novom.

– Predstavnici naše organizacije su razgovarali sa predsjednikom Skupštine opštine Herceg Novi Andrijom Radmanom koji nam se zahvalio što smo se odlučili da posjetimo Herceg Novi, grad u kojem je veoma važno promovisati crnogorski identitet među mladima. On nas je upoznao da je lokalna vlast na svim značajnim mjestima u gradu istakla državne zastave, što ranije nije bio slučaj – navodi se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže.

Picerija i restoran

Radman je informisao da će opština imati određene aktivnosti u cilju obilježavanja desetogodišnice od obnove nezavisnosti, kao i da će grad 21. maja biti okićen u duhu jubileja.

promocija decenije nezavisnosti 300316 1On je takođe naglasio da Opština Herceg Novi shodno svojim mogućnostima pruža podršku svim obrazovnim ustanovama kako bi učenici imali što bolje uslove za rad.

Predstavnike Crnogorske kulturne mreže  je interesovalo da li će lokalni parlament razmatrati inicijativu da grad dobije ulicu 21. maj, na šta je odgovoreno da postoji još ranije upućenih inicijativa koje čekaju usvajanje, ali da će svakako ideja biti realizovana kada se steknu uslovi za njeno usvajanje.

– Zamolili smo da lokalna uprava u narednom periodu organizuje zabavne događaje za mlade u čast dana nezavisnosti i državnosti, jer nažalost do sada u Herceg Novom nije organizovan nijedan događaj u čast državnih praznika – navodi se u saopštenju.

promocija decenije nezavisnosti 300316 2– Želimo da istaknemo da osnovna škola u ovom gradu ima sportski poligon koji je bez rekvizita za bavljenje sportskim aktivnostima, o čemu ćemo informisati ministra prosvjete Predraga Boškovića sa nadom da će ministarstvo uz mala ulaganja učenicima obezbijediti potrebne rekvizite. Imajući u vidu da je Herceg Novi do sada dao veliki broj vrhunskih sportista očekujemo da će na ovom poligonu stasati neki novi reprezentaivci Crne Gore – poručuju iz Crnogorske kulturne mreže.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code