Svečanost u VK Jadran Carine za juniorsku crnogorsku vaterpolo petorku iz Herceg...

Svečanost u VK Jadran Carine za juniorsku crnogorsku vaterpolo petorku iz Herceg Novog

4061
2
Podijeli

Početkom septembra juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Podgorici, a hercegnovskim igračima tek sada stižu čestitke iz rodnog grada.
vaterpolisti-prijem-jadran-270916-1aOd jedanaesat igrača, pet su iz hercegnovskog VK Jadran Carine, kao i koordinator mlađih vaterpolo selekcija Zoran Ivanovski. Srednjoškolci koji su u međuvremenu bili i na Evropskom prvenstvu u Holandiji, iako tamo nisu bili tako uspješni, ponos su porodice, škole, kluba, grada i države: Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Petar Mijušković i Dušan Baničević.

Uprava Jadrana Carine, zahvalna na njihovim rezultatima, večeras je za njih i njihove roditelje i profesore priredila skroman koktel i uručila im vrijedne poklone-časovnike.

Picerija i restoran

Predsjednik kluba dr Đuro Marić izrazio je zadovoljstvo što su se okupili u prostorijama Jadrana na Škveru, ali istovremeno i žaljenje, što nijesu u kabinetu predsjednice opštine, gdje je, kako je kazao, prvo trebalo da budu primljeni i nagrađeni za ono što su donijeli hercegnovskom sportu i crnogorskom vaterpolu.

vaterpolisti-prijem-jadran-270916-2–      Vaš uspjeh je rezultat višegodišnjeg rada i odricanja, vas i vaših roditelja, trenera i potvrda da se svaki dobar rad na kraju isplati. Falilo je malo do zlata, ali poznajući vaše potencijale, uvjeren sam da ćete donositi još dosta zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja sa raznih takmičenja. Jako rano ste dokazali da ste među najboljima u onome čime se bavite. Biti drugi u svijetu u vaterpolu u svojoj generaciji je za svako poštovanje – istakao je dr Marić, vjerujući da će uspjeh iz Podgorice za njih biti samo stimulans da se više posvete vaterpolu, ali  i da ne zapuste školu, da imaju poštovanja prema roditeljima, Klubu i trenerima, koji su im omogućili da postignu rezultate.

Niska uspjeha Jadranovih igrača na Evropskim i Svjetskim prvenstvima se nastavlja i na to smo ponosni, kazao je čestitajući juniorima, predsjednik Skupštine PVK Jadran Carine,  Boro Mračević:

–      Čestitam i Vaterpolo savezu i stručnom štabu i roditeljima koji su iznjedrili ovakav potencijal, ali i školi koja ima učenike kvalitetne sportiste i razumjevanja za njihove obaveze u bavljenju ovim sportom. Vjerujem da ćete nastaviti karijeru u višim kategorijama. Biće sigurno teških i laganih utakmica i takmičenja, ali više nema odustajanja – poručio je Mračević.

vaterpolisti-prijem-jadran-270916-3Dobro zdravlje, uspjeh u školi i sportskoj karijeri, želje su koje su iz uprave Jadrana Carine uputili petorici momaka, koji su budućnost hercegnovskog i crnogorskog vaterpola. Darovali su im prigodne poklone, kao uspomenu na njihovo prvo veliko, uspješno takmičenje, ali i podsjetili da je sličan gest trebalo da stigne iz vrha lokalne vlasti.

2 Komentari

  1. Stvarno blam da ih opstinari nisu docekali nemaju kad od priprema za prestonicu kulture i prodaje lustice. Ovo su djeca za primjer treba makar klub da ih maximalno podrzi.
    0    0
  2. Sve čestitke za mlade jadranaše! Pažnja uprave Jadrana je za svaku pohvalu.Opštinska vlast se nije ni sjetila svoje djece.Ali zato se Duško Krušo sjetio da traži nazad pare koje je sponzorisao za Jadran i koji se hvalio da je spasio klub.
    0    0

Ostavite komentar

*

code