SVEČANOSTI ZA DAN HERCEG NOVOG 28. OKTOBAR

SVEČANOSTI ZA DAN HERCEG NOVOG 28. OKTOBAR

234
0
Podijeli

Nizom svečanih aktivnosti u Herceg Novom će sjutra biti obilježen Dan opštine, u znak sjećanja na 28. oktobar 1944. godine kada je grad oslobođen od fašista.

Svečanosti počinju u 9 h polaganjem vijenaca na spomen obilježja palim borcima i rodoljubima. Nakon toga od 10.30 h biće organizovan promenadni koncert od Dvorane Park do Trga Nikole Đurkovića, u kojem učestvuju Gradska muzika Herceg Novi, mažoretke, kao i Mjesna muzika Đenović.
Zbog najavljenih nastupa ovih vokalno instrumentalnih sastava, iz Komunalne policije Herceg Novi najavili da će od 9 – 12.30 h dolaziti do prekida saobraćaja u glavnoj Njegoševoj ulici – na potezu od zgrade Opštine do „Bife Beograda”, kao i u Manastirskoj ulici, zbog polaganja cvijeća i vijenaca na spomenik „Bezmetković” na Savini.
Svečana sjednica, kojoj će pored brojnih zvanica prisustvovati i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, najavljena je za 11 h. Na njoj će biti uručena Oktobarska nagrada ekonomisti u penziji i publicisti, Milanu Mišu Brajeviću.
Za 19 h, u galeriji Josip Bepo Benković planirana je izložba „Refleksija praistorije u bronzi – stilska umjetnost novog mjesta”, dok će sat kasnije, u 20 h, na platou ispred Dvorane Park biti održan koncertni program, nazvan „Novitada”. Novskoj publici predstaviće se lokalni bendovi – „Boka band” kao i „Sinhro band”.
Programi povodom obilježavanja Dana grada biće okončani u petak, 30. oktobra, kada će KUD Sloga iz Đenovića održati koncert „U čast gradu” u Dvorani Park od 20 h.
Dаn opštine Herceg Novi se proslаvljа u znаk sjećаnjа nа 28. oktobаr 1944. godine kаdа je grаd oslobođen od fаšistа.
U toku narodnooslobodilačkog rata, život je izgubilo 586 stanovnika Herceg-Novog. Njihova imena, imena 350 palih boraca i 236 žrtava fašističkog terora, ovjekovječena su na Memorijalnom kompleksu palim borcima i žrtvama fašizma podignutim u Savinskoj dubravi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code