Svjetlosna ograda Sahat kule

Svjetlosna ograda Sahat kule

4
Podijeli

Razgovarao sam sa vitezovima koji tokom turističke sezone svojim kostimiranim prisustvom dekorišu kapiju ispod Sahat kule. To nevladino društvo je zabrinuto za sigurnost turista koji se penju strmim stepeništem do Sahat kule.

Tražili su od grada da se tu postavi ograda, ali je predlog odbijen jer autentično na tom mjestu nije postojala ograda…

Picerija i restoran

S obzirom da priredba traje od 20 do 22 naveče, to su organizatori došli na ideju da svijećama naznače kraj ivice stepenica gdje bi normalno trebalo da bude ograda. Koliko sam ja vidio – ideja do sada dobro funkcioniše i “svjetlosna ograda” je po mraku veoma dekorativna.

Kako su me obavijestili, jedna osoba iz komšiluka je bez pitanja i dozvole samoinicijativno postavila rukohvat na manjem stepeništu direktno kraj prolaza koji vodi kroz Sahat kulu…

Moje slobodno mišljenje je da će se o ogradi početi ozbiljno razmišljati tek ako se desi neka ozbiljna nesreća. A ako se ta nesreća dogodi nekom američkom turisti – ograda će biti postavljena u rekordnom roku!

Đorđe Matković

4 Komentari

 1. Nisam upoznat sa detaljima i servisom koji se trenutno obavlja u sahat kuli. Ideja za turistički obilazak sahat kule kao i garda koju dekorativno izvode Vitezovi je fantastična i upotpunjuje sadržaj. Naravno da se ograda ne smije postavljati na zaštićenim spomenicima i sve što je neophodno je da se postavi tabla ili pano sa jasno naznačenim upozorenjem da svaki posjetilac hoda autentičnom gradjevinom na svoju sopstvenu odgovornost. Tu tablu treba postavitina nekoliko jezika i sav problem je riješen, pa tada i ako “Amerikanac” padne, neće biti pravnih zavrzlama.

 2. Sve u ograde i torine.Nekada na šetalištu nije bilo ograde…sad fensi..behaton,ograda…salfi
  taman posla još i da nagrde ove skale sa ogradama.
  A o “vitezovima” da ne govorimo..kakva je ono lakrdija.

  2
  3
 3. Najgore je sto mora da strada necije djete na putu do skole Milan Vukovic da bi sklonili parkirana auta sa trotoara. A kad izgubimo jedan mali zivot, cjeli svjet smo izgubili, dzaba nam sve.

  14

Ostavite komentar

*

code