SVJETSKA VATERPOLO LIGA: REPREZENTACIJA CRNE GORE DOČEKUJE SELEKCIJU ŠPANIJE

SVJETSKA VATERPOLO LIGA: REPREZENTACIJA CRNE GORE DOČEKUJE SELEKCIJU ŠPANIJE

237
0
Podijeli

U utakmici prvog kola preliminarne runde Svjetske lige između reprezentacija Crne Gore i Španije sjutra će debitovati Vladimir Gojković.

To će biti prilika da se ”ajkule” okupe prvi put pod vođstvom novog selektora, kako bi počeli operaciju Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre.
Gojković je kazao da će na domaćem terenu pokušati da startuju pobjedom, ali to nije imperativ ove utakmice, sjutra u Igalu:
”U ovom momentu smo okupili najjači mogući sastav, odazvali su se svi pozivu. Sa te strane smo zadovoljni, ali imamo nekih kadrovskih problema. Zbog povreda Mlađan Janović sigurno neće igrati prvu utakmicu. Sjutra ujutro ćemo znati kakva je situacija sa Darkom Brguljanom, ali su šanse male. Ostali kandidati su zdravi. Cilj je da pobjedom startujemo u Svjetskoj ligi. Kao što znate igra se na bazenu od 25 metara, ali sa šest igrača. To dovodi do malog broja izmjena. Ali, ovo je sve u svrsi priprema za Evropsko prvenstvo, odnosno plasman na Olimpijske igre”, objasnio je selektor Gojković na press konferenciji.
Pored ovih igrača koji su pozvani za meč sa Španijom, tu su još Antonio Petrović, Saša Mišić, Aleksa Ukropina, Jovan Sarić, Stefan Pješivac i Zdravko Radić na koje Gojković računa i koji će biti u konkurenciji za Evropsko prvenstvo.
Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić kazao je da je prioritet Saveza da se obezbijedi plasman na Olimpijske igre.
”To je cilj koji nas je sve okupio. Okupićemo sve potencijale koje imamo, igračke, stručne i organizacione. Nadam se da ćemo imati maksimalnu podršku kako bi ispunili taj cilj. To neće biti ni malo lako. Prvi korak ka tome je Evropsko prvenstvo. U ovom momentu dosta ekipa konkuriše za mjesta koje vode u Rio. Kao što znate sa Evropskog prvenstva ide jedna selekcija, a nakon tog šampionata je kvalifikacioni turnir za Brazil. Kada je riječ o Vladu, svaki trener je ponosan kada vidi da igrač kojeg je trenirao postane selektor. Moramo priznati da se Vlado hrabro prihvatio ovog zadatka. No, mi moramo biti svjesni činjenice da naš kompletan sastav igra izvan Crne Gore. Time je posao selektoru i stručnom štabu jako otežan. Svi naši rivali su odavno započeli sa treninzima. Zato ova Svjetska liga ima taj cilj da se okupimo, ali to ne može nadomjestiti ono što rade ostale selekcije”, naglasio je Porobić.
Kapiten Crne Gore Nikola Janović kazao je da utakmicom sa Španijom polako počinje uigravanje za Evropsko prvenstvo, kao i da je
atmosfera odlična:
– Krećemo u taj ciklus Olimpijskih igara koji će, siguran sam, biti na zadovoljavajućem nivou. Ovo je najjači mogući sastav koji imamo u ovom trenutku. Sigurno da ćemo uraditi sve da pobijedimo, ali rezultat nije u prvom planu. Više je to meč da se okupimo, da se polako uigravamo za EP. Do Evropskog prvenstva imamo tri meča Svjetske lige, i kroz njih ćemo pokušati da uvježbamo što više stvari. Bićemo bez Mlađana i Darka Brguljana, ali ćemo pokušati da nadomjestimo njihov izostanak i da krenemo pobjedom”, kazao je Janović i dodao da imaju velike ambicije kako na Evropskom šampionatu tako i na Olimpijskim igrama.
Utakmica Crna Gora – Španija igraće se sjutra od 18 sati na bazenu Instituta Simo Milošević.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code