Svjetski kup Majami: Milivoj Dukić 15.

Svjetski kup Majami: Milivoj Dukić 15.

3
Podijeli

Crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić na regati Svjetskog kupa u Majamiju osvojio je 15. poziciju u generalnom plasmanu u klasi Laser. Naš drugi predstavnik, Igor Les iz Tivta takmičenje je završio kao 58.

Prva dva dana takmičenja Dukić je imao problema, čak i jedno prevrtanje, pa je drugu trku završio na 69. poziciji. Međutim, kako je takmičenje odmicalo podizao je formu čime je popravio i plasman.

Picerija i restoran

– Posljednjeg dana kvalifikacionih jedrenja odjedrio sam dobro sve tri regate po jakom vjetru. Jedrio sam od samog početka regate dosta dobro, međutim bilo je par nepredviđenih stvari koje su se dogodile, pa je to izgledalo dosta loše. Na kraju sam zadovoljan postignutim, jer sam regatu završio dobrim jedrenjem i samim tim sezonu otvorio solidnim rezultatom – kazao je Dukić.

U Majamiju se od 23. do 29. januara održava druga regata Svjetskog Kupa za sezonu 2017/2018. Učestvuje preko 540 jedriličara iz 50 država u 10 olimpijskih klasa. U Dukićevoj klasi takmičilo se 70 najboljih laseraša.

Svejtski kup u Majamiju predstavlja pravi test za najbolje svjetske jedriličare u olimpijskim klasama. Prve kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. biće na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u avgustu u danskom gra+adu Aarhusu.

Regate Svjetskog Kupa trebalo bi da pokažu koji su to jedriličari koji će biti najozbiljniji kandidati za ostvarivanje prve olimpijske norme.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code