Table u Parku nezavisnosti neće biti uklonjene

Table u Parku nezavisnosti neće biti uklonjene

2981
10
Podijeli

park nezavisnostiSekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi, izdao je 8. juna rješenje kojim se odobrava Mjesnoj zajednici Herceg Novi postavljanje 3 table (sa natpisom „Park nezavisnosti“) na prostoru parkovske površine, između Pošte i supermarketa „IDEA“ u Herceg Novom. To rješenje stiglo je na adresu Službe komunlalne policije tek 10. juna poslijepodne. Tako je obustavljen postupak uklanjanja tabli.

Kako je navedeno u obrazloženju, MZ Herceg Novi se 3. juna, obratila ovom Sekretarijatu sa zahtjevom za postavljanje 3 table na zelenoj površini, na prostoru parkovske površine, između Pošte i supermarketa „IDEA“, a povodom obilježavanja desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore, 21. maja, kada su i zasađene masline.

Picerija i restoran

Utvrđeno je da table pripadaju kategoriji komunalnih objekata propisanih članom 4 Odluke o komunalnom redu („Službeni list Crne Gore – opštinski propisi), te da je MZ Herceg Novi, uz zahtjev, priložila i skicu izgleda tabli, kao i dokaz o pravu svojine za  lokaciju – stoji u rješenju Sekretarijata.

Po svemu ispada da table ostaju, jer je njima obilježena povšina unutar parka nazvanog Park nezavisnosti. U svemu očigledno nije bilo valjane komunikacije između opštinskog Sekretarijata sa Službom komunalne policije na čijem čelu je Zoran Bijelić, koji je 5. juna naložio NN licu da ukloni table sa nazivom Park nezavisnosti.

tabla kosturska glavaObilazeći park danas, uvjerili smo se da su sve table ostale. Međutim, na jednoj je krajnje neprimjerena naljepnica sa kosturskom glavom. Koliko li će trebati komunalnoj policiji da naredi NN licu da je ukloni?

10 Komentari

 1. Au, zestika stvar, a noce li sada ova vesela druzina demantovati sami sebe i naljepiri cedulju da NN lice vidi da tabele ostaju? kad Kazem -vesela drzzina- mislim na komunalnu policiju.
  0  0
 2. Zašto gospodin Zoran Bijelić ne pošalje inspektora komunalne policije na Mokrine dje je napravio deponiju u sred sela zahvaljujući predhodnoj vlasti.Deponija je i danas aktivna.Trebali bi i novinari radio Jadrana da izadju na lice mjesta i naprave koju sliku kako kamioni iskrcavaju zemlju na pomenutoj deponiji. Pričamo o ekologiji i razvoju sela a zagadjuju ga i skrnave oni koji su nadležni da ga čuvaju.Zakon nije isti za sve gradjane pogotovo kada su na poziciji načelnika.
  0  0
 3. E neka si se grdjanine Krusevica sjetio Draga Gura.. Dugo pamtis. Ahahaha. Nego, i ova farsa zavrsi a ona naljepnica nije samo kosturska glava nego amblem cetnickih jedinica iz balkanskih ratova, drugog svjetskog rata i nedavnih ratova na ovim prostorima. Jasan znak.
  0  0
 4. A tacno, taj park je Katolicka Crkva pod Komunistickim pritiskom “poklonila” gradu. U istom parku je pok. Drago Guro gajio divlje svinje svojevremeno. Park je bio zapusten do dolaska Dejana Mandica na vlast i ako nisam u saglasnosti sa Dejanovom politikom, uredjenje ovog parka mu se ne moze zaboraviti. Izvinjavam se sto sam u prethodnom komentaru pogresno komentarisao, jer mi na Krusevicama smo bili pogresno informisani da je Park Boke proglasen za park Nezavisnosti. Naravno, ako se Katolicka Crkva slaze da taj park nosi ime Park Nezavisnosti, onda ja nemam nista protiv toga. Nadam se da ce se taj park sada urediti do perfekcije kako bi opravdao i svoje novo ime.
  0  0
 5. Bespotrebno i cista provokacija. Park je stariji i od DPSa i od IZBORA zajedno kao i od njihovih kvazitvorevina. Ima puno zapustenih lokacija u gradu , koje se mogu urediti i pretvoriti u parkove. Tada davajte imena kako god hocete. Jos nesto MZ Herceg Novi, pogledajte rezultat i kako su gradjani ove MZ glasali po pitanju nezavisnosti……tako da ste Vi poslednji mogli da predlozite ovo ime parka.
  0  0

Ostavite komentar

*

code