”Talenat za desetku”: Nadmetanje učenika Muzičke škole

”Talenat za desetku”: Nadmetanje učenika Muzičke škole

1781
2
Podijeli

U Matici crnogorskoj, Ogranku Herceg Novi, u okviru konkursa ”Talenat za desetku” povodom desetogodišnjice obnovljene crnogorske nezavisnosti, održano je tradicionalno nadmetanje učenika hercegnovske Muzičke škole. Veoma posjećeno takmičenje odvijalo se u tri izvođačke kategorije: vokalni dueti, instrumentalni dueti i solo instrumenti.

talenat za desteku hn 160516 1Od osamnaest učesnika, publika je imala priliku da čuje dva vokalna dueta, četiri instrumentalna i šest solo vokalnih, odnosno instrumentalnih tačaka. Odlukom žirija dodijeljene su sljedeće nagrade za interpretaciju.

Picerija i restoran

U kategoriji vokalnih dueta, specijalnu nagradu je ponio duo Anđela Spajić- sopran i Ivana Raičević – alt,  dok je prva nagrada pripala Jovani Đuratović i Katarini Lečić.

U kategoriji instrumentalnih dueta, dodijeljene su dvije prve nagrade, koje su dobili duo gitara Jakša Roganović i Luka Želalić, i duo violina Staša Samardžić i Katarina Radanović.

Drugu nagradu u istoj kategoriji su osvojile Katarina Karadžić i Katarina Jovanović (duo violina) dok je treća nagrada pripala duetu Lilia Vorobjeva i Jana Pantić (violina – klavir).

U solističkoj kategoriji, specijalnu nagradu je dobila Isidora Grbo (flauta), prvu nagradu je osvojio Dragan Pakaški (harmonika). Druge nagrade pripale su Emiru Hasiću (harmonika) i Katarini Bigović (solo pjevanje), dok je treća nagrada pripala Aljoši Roganoviću (gitara) i Sofiji Jaha (flauta).

Učesnike i goste  je pozdravio predsjednik hercegnovskog

Ogranka Matice crnogorske dr Zlatko Stojović, a na kraju i poslovna sekretarka prof Jovanka Veljović.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code