TEATAR 91 IZ ALEKSINCA GOSTUJE SA PREDSTAVOM „CAREV ZATOČNIK“

TEATAR 91 IZ ALEKSINCA GOSTUJE SA PREDSTAVOM „CAREV ZATOČNIK“

84
0
Podijeli

Nakon dugo godina u Herceg Novom su ponovo članovi pozorišta Teatar 91 Aleksinac. “Carev zatočnik” je predstava koju će Aleksinčani tek igrati u okviru Kotorskog festivalu pozorišta za djecu, a večeras je na sceni u Dvorani PARK zakazana za 21 sat.

Iz JUK Herceg fest podsjćaju da je ovo jedan od veoma igranih komada za djecu koji je dugo izvođen u pozorištima kao: Boško Buha Beograd, Pozorište lutaka Niš i dr…
Cara Prtprtptislava VI izaziva na dvoboj grozni džin sa cvijetom u zubima i prijeti da će uništiti carevinu. Plašljivi ali oštroumni car
obećava onome ko savlada tu spodobu presto i ženidbu sa njegovom lijepom ćerkom. Ali car ne daruje hrabrog Mitra Pjevača, ratara koji je savladao džina, već ga strpa u tamnicu. Svojoj miljenici ispunjava želju i njenu ruku daje mladom i lijepom Jovanu, koji na konju Bjelcu bježi sa neravnopravnog megdana. Mitar Pjevač ne dobija ni presto, ni princezu već samo želi da neki pjesnik od zaborava sačuva njegov podvig i uspjeh.
Za aleksinačko pozorište adaptaciju teksta i režiju uradio je vrlo afirmisani reditelj Miloš Jagodić, a predstava je imala već nekoliko festivalskih izvođenja, podjednako je dopadljiva i malim i odraslim gledaocima.
Davne 1997. godine gostovali su na HAPS-u sa odličnom predstavom “Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina” koju je režirao Mihailo Miša Vukobratović.
Ovog puta gostovanje ansambla iz Aleksinca realizuje se u sklopu manifestacije “Za djecu je DOBRO pozorište”, koja ima težnju da poveže sa festivalima u okolini i mališanima i tokom ljeta prikazuje kvalitetne predstave.
Prvi ciklus predstava u selekciji “Za djecu je DOBRO pozorište” u organizaciji JUK Herceg Fest završava sjutra. Dječije pozorište iz Subotice prikazalo je lutkarsku predstavu “Tobi” na trgu Belavista i terasi hotela Lighthouse i oduševilo brojnu publiku, dok sinoćna predstava “Priča o konju” istog pozorišta, koja se sjutra izvodi na Kotorskoj ljetnoj pozornici nije imala puno gledalište. Ovu etapu završava Hercegnovsko pozorište koje sjutra, na tvrđavi Forte Mare prikazuje predstavu “Hilperik, strašni razbojnik” – kultnu komediju za djecu i odrasle.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code