Telebak: I bez mandata u MZ Topla radili odgovorno

Telebak: I bez mandata u MZ Topla radili odgovorno

712
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

topla I 5Mjesna zajednica Topla i njeni organi i pored toga što je Predsjedniku i Savjetu istekao mandat, do danas su radili i izvršavali sve svoje obaveze odgovorno, korektno, stručno i blagovremeno, tvrdi predsjednik Miroslav Telebak.
On je reagovao podstaknut temom kojom se bavio Radio Jadran i tvrdnjom iz lokalne samouprave da je većina Savjeta i predsjednika Mjesnih zajednica nelegitimna i bez ingerencija.
– MZ Topla je do danas koordinirala, predlagala i tražila rješenja za vrlo važne imovinsko-pravne, infrastrukturne, urbanističke i druge probleme od interesa za građane od nadležnih organa lokalne uprave, što se može vidjeti u dokumentacijama MZ. Na žalost, zbog nefunkcionisanja organa lokalne samouprave, uglavnom, nijesmo nailazili na odgovore i razumjevanja – kaže Telebak.
Mjesna zajednica Topla je insistirala i na blagovremenom sprovođenju izbora organa Mjesnih zajednica, ali i to nije nailazilo na podršku. Čak, prema njegovim riječima, i izbor predsjednika Opštine nije sproveden u redovnom i normalnom postupku.
– Organi MZ su u kontinuitetu komunicirali i usmeno i pismeno sa nadležnim strukturama i organima lokalne uprave i niko od njih nije reagovao i upozoravao na nezakonit rad Mjesne zajednice.
– On upozorava i da procedura određivanja povjerenika nije u skladu sa Odlukom o MZ i sa stanjem demokratskih procesa u ovom trenutku. – Bolje bi bilo da su nadležni organi lokalne samouprave, a za to su imali dovoljno vremena, u Mjesnim zajednicama kojima je istekao mandat, sproveli Zakonom predviđene izbore – poručuje Telebak zahvaljujući članovima Savjeta, koji su kao volonteri radili po zakonu i interesu za građane Tople i Opštine.

4 Komentari

 1. Ima još puteva koje su Krušovi kamioni polomili i ništa. Npr Ratiševina, pored znaka zabrane za vozila preko 5 tona!! Valjda zna znakove, svi kamionđije bi trebali…
  0  0
 2. Završio si ti sve poslove legalno. Zaposlio ćerku u radio HN, zeta u Parking servis, i to sve zahvaljujući SNP u. Sad ste svi u Izboru, do sledećih izbora.
  0  0
 3. ZAMOLIO BIH OVOG PREDSJEDNIKA DA POKOSE TRAVU KOJA IZLAZI NA PUT ,NA BETONSKOM PUTU NA TOPLOJ 3-SIROKI PUT IZNAD SOLITERA. TAKODE BIH VAS ZAMOLIO DA NAPOKON SREDITE PUT KOJI SU KRUSOVI KAMIONI RAZLOMILI POPRAVITE,REKLI STE DA CE ON SVE TO POPRAVITI,EVO 4 GODINE NISTA,A PUT PROPADA!
  0  0

Ostavite komentar

*

code