Tema „Radio i sport“ prati obilježavanje Svjetskog dana radija

Tema „Radio i sport“ prati obilježavanje Svjetskog dana radija

0
Podijeli

U svijetu, pa i u Crnoj Gori, obilježava se Svjetski dan radija, koji je na generalnoj konferenciji proglasio UNESCO  2011. godine. Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ga je potvrdila 2013. godine u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih nacija. Okruglim stolom na temu „Radio i sport“ misija OEBS-a u Crnoj Gori i Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (Ules CG) obilježava u Kotoru Svjetski dan radija 13. februar.

UNESCO je za 2018. godinu odredio temu „Radio i sport” i pozvao sve radio emitere i pomoćne organizacije da se pridruže u obilježavanju ovog važnog datuma, kako bi ojačali različitost, mir i prosperitet kroz sportsko emitovanje

Picerija i restoran

– Radujemo se godišnjim važnim sportskim događajima, događajima koji imaju mogućnost da sjedine srca i umove ljudi, pozivamo sve radio emitere širom svijeta da pokažu ljepotu sporta u svojoj raznolikosti. Proslavimo tradicionalne sportove koji nas povezuju s našim kulturnim nasljeđem, osnovnim sportovima koji su nas usidrili u  zajednicama i nadahnutim pričama koje izazivaju rodne stereotipe i jednako pokrivaju muške i ženske sportske događaje – poručili su iz UNESCO-a.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code