Temišvar osvojio titulu “Evropska prijestonica kulture 2021”, čestitka predsjednice Aćimović

Temišvar osvojio titulu “Evropska prijestonica kulture 2021”, čestitka predsjednice Aćimović

2369
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

temisvarRumunski grad Temišvar postao je titular Evropske prijestonice kulture 2021. što su u lokalnoj upravi u Herceg Novom pozdravili, a predsjednica opštine, Nataša Aćimović, je svom rumunskom kolegi i direktorki projekta uputila čestitku.

– Sa velikim zadovoljstvom vam čestitam na osvajanju titule Evropske prijestonice kulture za 2021. godinu, sa čvrstim uvjerenjem da ćete nastaviti da odgovorate na sve buduće izazove, kao što ste to uspješno činili tokom ovog takmičenja, navodi se u čestitki  predsjednice opštine Nataše Aćimović  gradonačelniku Temišvara, Nicolaeu Robuu i izvršnoj direktorki projekta “Temišvar 2021”, Simoni Neumann.

Picerija i restoran

Predsjednica Opštine je istakla da je ovo značajno dostignuće bez sumnje produkt predanog rada cijeloga tima koji je predvodio kandidaturu Temišvara ka tituli.

–  To je dokaz vaše posvećenosti i predanosti i mi čvrsto vjerujemo da će, “Temišvar 2021” i “Herceg Novi 2021”, ostvariti razvoj kroz jezik blizine, kreativni region Boke Kotorske i zajedničke marketinške strategije razvoja naših kapaciteta i da će “(Ne)Prijatelji” ”Upaliti tvoje svjetlo i osvjetliti tvoj grad”, poručeno je u čestitki povodom velikog uspjeha koji je postigao Temišvar, a sa kojim je Herceg Novi već ranije uspostavio zvaničnu saradnju.

Temišvar je grad iz zemlje koja pripada EU, a 2021. godine prvi put titular Evropske prijestonice kulture biće i jedan grad izvan zemalja Evropske unije. U finalu za tu prestižnu poziciju su Herceg Novi i Novi Sad.

5 Komentari

  1. Bas bi volio da procitam zakljucke na osnovu kojih Herceg-Novi prednjaci u odnosu na druge gradove koji su se kandidovali za Evropsku Prijestonicu kulture. Ne zelim da me shvatite u negativnom kontekstu, ja bi volio da moj rodni grad kao i grad mojih pradjedova stvarno i bude prijestonica kulture, jer to je zasluzivao, ali prije tridesetak godina. Sada sigurno ne vrijedi ni 20% onoga sto je nekada vrijedio.
    0    0
  2. Nije dovoljno da DPS vlada gradom iz prikrajka i da ga čine flegmatični i usidreni dugogodišnjom navikom da bismo mi zaslužili bilo kakvu titulu.Grad mora da odiše životom,a ne samo muzikom od koje ječe brda,da odiše čistoćom i međusobnom slogom,a ne vrijeđanjem po portalima i skupštinama….Mora da se pita vrh najjače partije koja vodi uspješno Crnu Goru ,bez obzira ko leti oko vrha i muti .
    0    0

Ostavite komentar

*

code