Tender za priključak na regionalni vodovod čim Azmont uplati 2 miliona eura

Tender za priključak na regionalni vodovod čim Azmont uplati 2 miliona eura

6
Podijeli

herceg-novi-403Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje potpisalo je u oktobru Ugovor o saradnji sa kompanijom Azmont, kojim se investitor na prestižnom turističkom kompleksu Portonovi, obavezao da će do 31.12.2016. godine avansno uplatiti posebnu naknadu za izgradnju regionalnog vodovoda, u iznosu od 2.065.000 eura.

– Time će biti obezbijeđen i posljednji preduslov za raspisivanje tendera za priključenje Herceg Novog na regionalni sistem vodosabdijevanja – potvrdili su  Radiju Jadran u Regionalnom vodovodu.

Picerija i restoran

U junu ove godine je sanirano 650 m cjevovoda koji će biti dio sistema za isporuku vode Opštini Herceg Novi. Taj posao finansiralo je JP Regionalni vodovod  iz sopstvenih sredstava, u iznosu od oko 400.000 eura. Poznato je da iz tog preduzeća godinama pokušavaju da sa opštinskim vlastima dogovore priključenje Herceg Novog na regionalni sistem snabdjevanja kako ovaj grad ne bi imao restrikcije.

Tako je još 29. septembra 2013, prilikom obilježavanja Dana JP „Regionalnog vodovoda Crnogorskog Primorja“, potpisan  protokol o saradnji sa Opštinom Herceg Novi. Nakon toga je sprovedena tenderska procedura i pripremljena projektna dokumentacija za izgradnju 3,2 km cjevovoda. Međutim, za  izgradnju nedostajućeg cjevovoda je neophodno obezbijediti dodatnih 2.065.000 eura, na što se obavezala kompanija Azmont.

– Ovim činom kompanija Azmont je još jednom pokazala izražen osjećaj i brigu o interesima šire društvene zajednice. Međutim, treba napomenuti i da se, uz pomoć tivatskog vodovodnog preduzeća, već od 2013. godine obavlja  privremena isporuka vode iz regionanog vodovodnog sistema  Herceg Novom. Tako da je 2016. godina bila prva godina kada u ovoj opštini nijesu uvođene planske restrikcije u snabdijevanju -podsjećaju iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Iz ovog preduzeća napominju da se, uz pomoć  tivatskog vodovoda, još od 2013. godine Opštini Herceg Novi isporučuje voda iz regionalnog vodovodnog sistema, kao i da je ovo bila prva godina da u našoj Opštini nisu uvedene planske restrikcije.

Proces spajanja Opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodosabdijevanja  sprovedi  se u dvije faze. Prva faza je rekonstrukcija starog cjevovoda, a druga faza spajanja podrazmjeva izgradnju 3,2 km cjevovoda na području Opštine Tivat.

6 Komentari

  1. “Eto” ne shvata prodaju “svega i svačega” strancima! Ako misli da neko nama “donosi novce” za “naše dobro” grdno se vara. Kapitaisti (i ostali) dolaze kod nas jer im je “dobro”: jeftino zemljište, jeftin građev inski materijal, jeftina radna snaga, a zarada maksimalna! Ali nije nama bolje ni sa “domaćima”, oni su još gori od stranaca! A za sve je kriva država, jer nije zakonima uredila lako bogaćenje, zaštitu državne imovine i “bezočnu” eksploataciju radnika (koji zakonima nijesu uopšte zaštićeni).

  2. Azmont nam je dobro došao da se pomognemo,kao i svi koji su nam s parama došli,a to što nekome politika ili rezon ne daju da to prizna ili shvati je naš veliki problem.Mi imamo mogućnost da koristimo druge,a zamislite što bi bilo da oni imaju sve ovo.Ovako koriste samo nas neorganizovane neznalice i neradnike.

  3. Znači, da nema Azmonta, ne bismo nikad dobili vodu iz Regionalnog. A zašto nam onda Regionalni vodovod dere kožu s leđa sa svakom dozvolom?!

  4. opet se fali regionalni vodovod kao spasitelj.A kad cete vise rec da niste dali vodu iz regionalnog nego ste nas trovali sa onom slanom i glibavom vodom sa Plavde?Dokle vise sa lazima?

Ostavite komentar

*

code