TENISKI VETERANI DOKLESTIĆKA – NENADOVIĆ SA ČETIRI PEHARA NA ZLATIBORSKOM ITF TURNIRU

TENISKI VETERANI DOKLESTIĆKA – NENADOVIĆ SA ČETIRI PEHARA NA ZLATIBORSKOM ITF TURNIRU

282
0
Podijeli

Na terenima ZK „Zlatibor” proteklog vikenda na ITF turniru treće kategije, za veterane, „Zlatibor open”, učestvovalo više od 80 takmičara u kategorijama 35 +, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+ i 65+, zatim u muškim dublovima i mix dublovima. Iz Crne Gore nastupilo je desetak igrača, a najuspješniji su bili Špiro Nenadović i Olivera Doklestić, koji su osvojili po dva pehara.

Nenadović je bio prvi u kategoriji 60+ muški singl, sa tri pobjede. U finalnom meču pobijedio je Džebića iz Beograda rezultatom 6:4, 6:4.
Olivera Doklestić je osvojila ženski singl turnir, u njenoj kategoriji, ubjedljivom igrom izgubivši u tri meča, (svaki je igran u dva seta) samo 5 gemova. Doklestić i Nenadović su osvojili i turnir u mix dublu. Dobili su dva od tri meča u tri seta, nakon veoma neizvjesnih taj brejkova (protiv V. Đapa, B. Herman rezultatom 6:3, 1:6, 10:7, i protiv. J. Miljević i D. Ninković 6:4, 1:6, 10:8, protiv V. Milićević i Markuš w.o.).
Od takmičara iz Crne Gore uspjeh je zabilježio i Konstantin Popović koji je u kiategoriji takmičara 50+ osvojio, takođe, prvo mjesto, savladavši u finalnom meču Zorana Kažića rezultatom 6:3, 6:2.
Ovom pobjedom Olivera Doklestić je osvojila novih 80 bodova za svjetsku itf rang listu i imaće veliki skok, a Nenadović i Popović, kao prošlogodišnji osvajači ovog turnira, dobijaju novih 20 bodova. Takođe, Doklestićka će značajno popraviti dosadašnje 112, mjesto na svjetskoj list mix dubla.
Prvog dana turnira igran je prijateljski meč u dublovima Crna Gora-Srbija, koji je dobila Crna Gora rezultatom 2:1. Za Crnu Goru su nastupili dublovi: K. Popović i Ž. Rolović, O. Doklestić i Š. Nenadović i G. Durković i M. Vučković. Doklestić i Nenadović su pobijedili i u svom mix dubl meču za Crnu Goru rezultatom: 6:1.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code