TERASA M NA IGALU KAŽNJENA SA 3,8 HILJADA EURA

TERASA M NA IGALU KAŽNJENA SA 3,8 HILJADA EURA

93
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 27 primjedbi, na osnovu kojih su izrečene tri kazne od 150 do 3,8 hiljada eura.

 

Ove sedmice evidentirane su i dvije pohvale, koja su se odnosile na usluge u kotorskom Premieru i izdavanje računa u kafićima u tržnom centru Kamelija u Kotoru, javlja MINA-business, a prenosi CDM.

Picerija i restoran

Najveća kazna, od 3,8 hiljada eura, izrečena je terasi M na Igalu zbog neizdavanja fiskalnih računa. Sa 200 eura je kažnjen market “Laković” u Tivtu zbog neutvrđenog rasporeda sedmičnog odmora za zaposlene, dok je kazna od 150 eura izrečena kafiću kod zgrade Elektroprivrede u Podgorici, jer su inspektori utvrdili da nema knjigu žalbi.

Prilikom kontrole podgoričkog Excellenta, na osnovu pritužbe da neisplaćuje zarade i neosigurava radnike, utvrđeno je da je objekat zatvoren, odnosno iseljen, kao i da posluje u okviru pljevaljskog preduzeća Anzus, zbog čega je slučaj proslijeđen Inspekciji rada u Pljevljima.

Inspektori su prilikom kontrole Kipsa i Mark Mila na Cetinju ustanovili da su nepravilnosti uklonjene i da je reklamirani proizvod zamijenjen. Oni nijesu mogli obaviti kontrolu kafane u Maslinama, prijavljene za neizdavanje fiskalnih računa, jer se objekat ne nalazi na navedenoj adresi.

Nepravilosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričke pekare Anda, butika Lady Line u Baošićima, buregdžinice Beno u Tuzima, kafane Kod Branka i hitne pomoći u Kolašinu, Momčilovog grada na Žabljaku, poslovnice M:tel-a u Nikšiću i grila Park u Kotoru.

Nepravilnosti nije bilo ni prilikom kontrole Ž.K. iz Nikšića, prijavljenog nelegalnu prodaju automobila i drva, kao ni beranske Opštine koja je organizovala koncert 31. jula na aerodromskoj pisti.

Od ukupno 27 pritužbi, koje su evidentirane od ponedjeljka, devet nije dobilo odgovor. Te pritužbe su se odnosile na nepropisno parkiranje, korišćenje službenih vozila u privatne svrhe, smeće na plažama i u moru, paljenje otpada i izlivanje septičke jame.

Vlada je početkom aprila odlučila da nastavi kampanju Budi odgovoran do kraja ove godine, nakon uspješne realizacije njene dvije faze tokom koje su građani prijavili preko pet hiljada nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i izrečene kazne od oko 1,1 milion eura.

Na taj način će se omogućiti dalje prikupljanje novca za finansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, koje su predložili i podržali građani.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su na raspolaganju tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code