“Teslin vremeplov” podno Gradske tore: Dočarano Teslino i vrijeme budućnosti

“Teslin vremeplov” podno Gradske tore: Dočarano Teslino i vrijeme budućnosti

6293
3
Podijeli

Putovanje „Teslinim vremeplovom“ prikazano je večeras u Herceg Novom povodom 160 godina od njegovog rođenja. Ova jedinstvena 4D vizuelna animacija prilagođena je za Herceg Novi, odnosno Sat kulu i fasade zgrada oko nje, koje su svijetlile na drugačiji način. Sat je radio ubrzano, kula se punila balončićima, a priču o životu velikog naučnika, ispričao je upravo on. Prije prikazivanja animacije, nastupila je Gradska muzika i mažoretke, a prisutne su pozdravili predsjednica Opštine Nataša Aćimović i izvršni direktor Mtel-a Vladimir Lučić.tesla 1 – Herceg Novi je večeras grad novih tehnologija. Kao u pravoj prijestonici kulture možemo se sresti sa Nikolom Teslom, vizionarom i misliocem jedne civilizacije koja još uvijek nije ostvarena, kao i sa njegovim brojnim idejama koje se nalaze negdje u budućnosti. Sve vizije i eksperimenti bili su motivisani željom da jednu civilizaciju usmjeri na humanistički put, put harmonije i uzajamnog poštovanja čovjeka i kosmosa. Želio je da zaustavi trend mnogih pokušaja da se priroda na neadekvatan način prilagodi čovjeku i u tome će uspjeti – istakla je Aćimović.

O samom projektu i ideji, povodom 160 godina od rođenja velikog naučnika  govorio je ispred kompanije M-tel, izvršni direktor Vladimir Lučić.

Picerija i restoran

–  Ovo je jedinstvena multimedijalna promocija posvećena najvećem naučniku sa ovih prostora, Nikoli Tesli. Zajedno sa Telekomom Srbija osmislili smo ovaj projekat. Napravljen je od rečenica koje je sam Tesla izjavio. Vjerujem da će mnogi od nas naučiti nešto novo o njegovom životu i radu.

Animacija traje 10 minuta, a biće organizovana i naredna dva dana od 22 do ponoći. Organizatori događaja su Opština i TO HN, kao i kompanija “M-tel”.

3 Komentari

  1. Kakva gomila malodušnih čiraša živi u ovome gradu majko mila!! Ne zaslužujete ni struje da imate a ne kakvi kulturni inovativni performans. Bože sačuvaj!
    0    0
  2. Ovo sto je bilo sinoc na trgu, je unistavanje grada,nesto sto traje 10minuta ,u krug u trajanju od 2h kao pokvarena traka koja vraca na isto.Ponizavajuce je za grad gradane i goste.Ljudi su u startu bili odusevljeni,da bi poslije pola sata trg izgledao kao u decembru.Izgleda da je nekom cilj da ugusi sve sto funkcionise dobro.Uzas sramota!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code