TITOVA VILA OPET OTVORENA ZA POSJETIOCE

TITOVA VILA OPET OTVORENA ZA POSJETIOCE

243
0
Podijeli

Posjetioci će od sjutra opet moći da razgledaju bivšu Titovu rezidenciju, koja posluje u okviru Instituta Igalo.

Za organizovane obilaske Titove vile „Galeb” planirani su srijeda, petak i nedjelja u 18 i u 19:15 časova. Obezbjeđen je vodič na našem, engleskom i ruskom jeziku.
Ulaznice s konzumacijom (sok, voda ili kafa), koje koštaju 3 eura, mogu se kupiti na pultu agencije „Inig”, ispred restorana (sprat 02) i na blagajni II faze Instituta, kao i na samom ulazu u Vilu “Galeb” , neposredno pred obilazak.
Bivša Titova rezidencija u Igalu zvanično je otvorena za posjetioce, prije godinu što je bilo prvi put otkako je sagrađena 1976. godine. U 2014. godini Vilu je posjetilo oko 5.000 individualnih posjetilaca.
Od ove godine posjete će ići i preko turističkih agencija, koje su uvrstile Vilu Galeb u Igalu u programe izleta.
Park Vile zahvata površinu od 70 hiljada kvadrata, dok se sama vila prostire na 5500 kvadarta. Tito je u njoj boravio četiri puta, a posljedji put 1979. kada je Crnu Goru zadesio razorni zemljotres.
Prvi put je bio sa Jovankom 25. januara 1977. Pratilo ih je osoblje iz SIV, ađutanti i obezbeđenje JNA. Tito i Jovanka su imali zasebne spavaće sobe, ali zajedničko veliko kupatilo. Krajem sedamdesetih godina Predsjedništvo ondašnje Jugoslavije zasjedalo je punih 45 dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code