TIVĆANI IMALI NAJBOLJU SEZONU

TIVĆANI IMALI NAJBOLJU SEZONU

130
0
Podijeli

to_tivat_pressU Tivtu su, sumirajući rezultate turističke sezone, ocijenili da je ona najbolja od devedesetih godina, sa ostavrenim povećanjem broja noćenja od 38 odsto.

Prema riječima predsjednika opštine Dragana Kankaraša, to je rezultat dobre pripreme, ali i dobrog rada lokalne uprave i javnih preduzeća. Nije bilo primjedbi gostiju na komunalnu infrastrukturu i buku, a tivatsko kulturno ljeto je bilo kvalitetnije no ranije.

Picerija i restoran

Osim toga Tivat više nije samo sezonska destinacija, jer je u predsezoni ostvavreno povećanje  noćenja od čak 123 odsto.

 

Pojavljuju se i novi vidovi turizma, ali i sve više visokoplatežnih gostiju. Za to je najviše zaslužan Portomontengro, nepodjeljena je ocjena.

Otkada se anketa tursita radi u ovoj sezoni je Tivat za ponudu dobio najbolju prosječnu ocjenu, od domaćih 3,77, a stranih 3,73.

Nastvaljen je trend da najveću ocjenu dobije kvalitet osoblja, a najslabiju sektor saobraćaja.

Tivat, ipak, nema dovoljno hotela. Ali su mogućnosti  da ih dobije izvjesne. Tako će naredne dvije godine Tivat zabilježiti drastičan pad  noćenja. Jer će najveći hotelski kompleks „Plavi hotizont“ biti zatvoren i novi vlasnik „Katari diar“ će ga srušiti, a na njegovom mjestu do 2014. izgradiće luskuzni novi resort.

Iste godine bi trebalo da bude završen hotel u Portomonternegru i rekonstruisana „Palma“.

Preostaje da se nađu novi mehanizmi za bolju naplatu boravišne takse.

V.d. direktorka Bernarda Moškov podsjetila je da su u toj organizaciji još u januaru počeli s pripremama za sezonu, da su otvorili u junu tri infortmativna biroa u Radovićima, Krašićima i Lastvi. Napravljena je odlična kampanja u regionu, kao i kampanja „registruj smještaj“. Njen rezulatat su i izdata 32 nova odobrenja za izadavaoce u domaćoj radinosti. U tom vidu smještaja na Tivatskoj rivijeri sada je preko 2500 kreveta.

TO Tivta će do kraja godine izdati gastro vodič, katalog privatnog smještaja od Krašića do Lepetana, a od janura će početi sa nastupima na sajmovima u inostrastvu – najavila je  Bernarda Moškov.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code