TIVĆANI U KAMPANJI “REGISTRUJTE SMJEŠTAJ”

TIVĆANI U KAMPANJI “REGISTRUJTE SMJEŠTAJ”

0
Podijeli

tivat3U Tivtu je lani bilo oko 2500 registrovanih ležajeva, ali mnogima je isteklo odobrenje za rad ili nemaju kategorizaciju. Zato Turistička organizacija Tivat u saradnji sa Sekretarijatom za finansije i ekonomski razvoj Opštine Tivat sprovodi kampanju “Registrujte smještaj”.

Prema riječima Dubravke Nikčević, iz ovog Sekretarijata, postupak je brz i jednostavan, jer stanodavcima nijesu potrebna više od dva papira. Uz zahtjev treba da dostave Posjedovni list i Upotrebna dozvolu ili atest za struju. To je ujedno i najbolji način da se izbjegne strahovanje od inspekcijskih kontrola i visokih novčanih kazni, smatra Nikčevićka.

– U postupku smo rekategorizacije dosadšanjih odobrenja, jer je velikom broju izdavalaca istekla važnost. Primjetili smo da novi stanodavaci imaju više kategorisnaih apartmana i sve veći broj njih umjesto soba uređeje apartamne sa tri i četiri zvjezdice – kaže za Radio Jadran Dubravka Nikčervić. Ona na osnovu toga tvrdi i da Tivat ima sve kvaliteniji smještaj za turiste i veći nivo usluga.

Picerija i restoran

U toku je i dodjela tabli o kategorizaciji koje stanodavci po zakonu treba da istaknu na kuće i stanove. Dijele i flajere sa obavještenjima koje su sve obaveze izdavalaca soba i apartmana, kao i o plaćanju boravišne takse. Ona će i ove godine ostati ista, kao i posljednjih sedam, odnosno 70 centi za odrasle. Od tog iznosa 80 osto ostaje lokalnoj, a 20 odsto sredstava ide Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code