Tivat u blogu poznate beogradske turističke blogerke

Tivat u blogu poznate beogradske turističke blogerke

0
Podijeli

Poznata beogradska turistička blogerka, Ivana Dukčević, autorka 12 knjiga o putovanjima u kojima je opisala Atinu, Veneciju, Sjevernu Grčku, Španiju, Barselonu i druge egzotične destinacije koje nudi Evropa, kao i mnogobrojnih članaka za “Travel magazine” iz Srbije, posjetila je Tivat i nije ostala ravnodušna.

tivat foto ivana dukcevic
Foto: Ivana Dukčević

Ona je u svom blogu “CRNA GORA (Montenegro) / Tivat – Gornja Lastva – Verige”  posvećenom najmlađoj crnogorskoj opštini detaljno opisala Tivat dodajući fotografiju uz svaku ispisanu činjenicu.

Picerija i restoran

– Priroda je u Boki Kotorskoj bila izdašna, a njena stara arhitektura – vizantijska, venecijanska i mediteranska, od bijelog i crvenkastog kamena savršeno se uklopila u sive i zelene nijanse okolnih planina. Zbog svoje autentične arhitekture i kulturnog nasljeđa, djelovi Boke i prirodna ljepota fjorda 1979. godine proglašeni su dijelom UNESCO-ve svjetske kulturne i prirodne baštine. U ovom dijelu Crne Gore, na najljepši način prepliću se istorijske priče i neobična ljepota prirode od koje zastaje dah – napisala je na početku svog bloga o Tivtu.

Posvećujući pažnju najprije mediteranskom duhu u arhitekturi, muzeju, ljetnjoj pozornici, poznata blogerka “prošetala” je svoje čitaoce kroz najkvalitetnije od turističke ponude Tivta. Od istorijskih podataka o nastanku i razvoju Opštine, preko ljetnjikovca ugledne porodice Buća i Galerija muzeja Buća, otvorene pozornice za koju je vezala aktuelne Purgatorije, velikog gradskog parka o kom je čitaoce upoznala sa arhitektonskom strukturom najvećeg parka u Crnoj Gori. Tu je i neizbježni Proto Montenegra u kom je smješten i Muzej – zbirka pomorskog nasljeđa i dvije famozne vojine podmorice, od koji je jedna  posjetiocima dostupna da “zavire unutra”.

Ivana Dukčević čitaocima je preporučila odsjedanje u hotelu Pine, smejštenom u starom zdanuju na rivi, posjetu Gornjoj Lastvi u zaleđu Tivta, gdje se nalaze prostorije Kulturno-zavičajnog društva “Napredak” i Crkva Svete Marije, kao i posjetu Donjoj Lastvi.

Živopisnim opisima ljepota koje nudi najmlađa, ali slobodno se može reći, najnaprednija opština u Crnoj Gori, ispraćenim kvalitetnim fotografijama sa motivima pejzaža, domaće kuhinje, arhitekture, Ivana Dukčević ucrtala je Tivat kao destinaciju koju obavezno treba posjetiti.

Nema komentara

Ostavite komentar