Tivatskoj “Boka gradnji” povjerena rekonstrukcija kuće Iva Andrića

Tivatskoj “Boka gradnji” povjerena rekonstrukcija kuće Iva Andrića

11
Podijeli

Na međunarodni tender za izbor izvođača za rekonstrukciju kuće Iva Andrića na Toploj, koji je lokalna uprava raspisala u okviru projekta CoCo tour, ponude su dostavile dvije firme, iz Crne Gore i Srbije. Prihvaćena je ponuda međunarodnog konzorcijuma Boka Gradnja d.o.o. sa sjedištem u Tivtu, potvrdila je za Radio Jadran, šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonida Kordić.

– Tender je sproveden po PRAG procedurama i vrlo strogim kriterijumima. Ova firma, osim građevinskih poduhvata, ima međunarodne reference u sprovođenju projekata koje je finansirala EU. Žalbeni rok postoji, međutim u PRAG procedurama on ne odlaže izvršenje, tako da je to sa stanovišta implementacije projekta povoljnije za nas kao nosioca projekta. Očekujemo početak radova u oktobru – najavila je Kordić.

Picerija i restoran

Rok za kraj posla u ovoj fazi je 12 mjeseci, ali pošto zabrana izvođenja građevinskih radova počinje od sredine juna, najveći dio trebalo bi da bude gotov do početka glavne turističke sezone sljedeće godine.

Kako je Kordić ranije kazala našem radiju, ovaj tender raspisan je samo za dio aktivnosti koje podrazumijevaju: kompletno uređenje vrta sa novim sadnicama, zamjenu i prilagođavanje pergola i trema, stolarije, parketa, uređenje unutrašnjeg prostora.

– To je dio radova i nabavki koji će biti realizovani u tekućoj tenderskoj proceduri. Druge aktivnosti iz projekta kojima će biti opremljena kuća Iva Andrića uslijediće nakon završetka građevinskih radova – navela je ona ranije.

Ona nije precizirala koliku je ponudu dala Boka gradnja d.o.o, ali ukupna vrijednost projekta Co Co tour za opštinu Herceg Novi je 190 hiljada eura.

Kuća će biti otvorena do 1. oktobra, kako bi je do tada obišli organizovano i hercegnovski đaci. Nakon toga uslijediće rekonstrukcija, koja bi kompletno trebalo da bude okončana 2020. godine.

Podsjetićemo da je kuća Andrića na Toploj, nakon više od pola vijeka i djelimičnog uređenja otvorena za posjetioce 16. jula. Tim povodom, potpisan je sporazum o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja između opština Herceg Novi i Višegrad. Organizovan je niz kulturno zabavnih programa, a posjetioci su bili u prilici da vide izložbe “Ivo Andrić – pisac i/ili diplomata“, dr Tatjane Korićanac i „Pisac, diplomata i nobelovac“ zahvaljujući kojoj su prvi put u Crnoj Gori bili izloženi autentična Nobelova nagrada za književnost, koju je pisac dobio 1961. godine, kao i njegov diplomatski kovčeg i uniforma. Pored toga bila jeo rganozovana i promocije knjige „Andrić u Herceg Novom“, dr Vladimira Roganovića.

Prema riječima Simonide Kordić, kuću je u prosjeku dnevno razgledalo oko stotinu posjetilca.

11 Komentari

 1. Nije konzorcijum Boka gradnja. Ova firma je samo dio konzorcijuma kojeg pored njih cine firme iz Rumunije i Srbije. Greska i to katastrofalna u naslovu teksta!

 2. Ovo je povod za ozbilljnu istragu i procesuiranje. Nikada korupcija i mesetarenje nisu bili prisutniji nego sada u Herceg Novom. Onda se sve maskira pricom o Svetu, da se vlasi ne dosjete. Srecom ono sta se sprema u novembru sve zajedno ce nas dovesti u pamet.

  6
  4
 3. Kakva slucajnost da gradjevinska firma od predsjednika demokrata Tivat , Arsica, dobije na tenderu i jos se ne zna precizno koja je visina ponude.
  Da vas nema trebalo bi vas izmislit.
  Firmu otvorili Arsic i kum mu Zoran prije 3 godine, a Kordicka kaze renomirana sa medjunarodnim referencama. Hahahaah

  26
  5

Ostavite komentar

*

code