Tivćani na sajmu u Parizu – „TOP RESA“

Tivćani na sajmu u Parizu – „TOP RESA“

0
Podijeli

Turistička organizacija Tivat učestvuje na 39. međunarodnom sajmu turizma IFTM „TOP RESA“, od 26. do 29. septembra u Parizu, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i drugim LTO (Bar, Budva, Tivat, Podgorica i Kotor), kao i predstavnicima turističke privrede.

Na sajamskom prostoru koji obuhvata 31.000 m2 ponudu predstavlja 166 destinacija, a podatak da je prošle godine sajam posjetilo skoro 31000 profesionalaca, svrstava ga među najjače B2B (business to business) sajmove u Evropi, sa preko 1000 predstavnika medija, takođe.

Picerija i restoran

Ovu kalendarsku godinu zabilježio je visok trend interesovanja francuskih turista za Crnu Goru, a TUI Francuska već za sljedeću godinu najavljuje čarter letove u periodu od maja do oktobra i to iz sljedećih gradova: Metz, Lila, Liona, Nanta i Pariza ka Podgorici.
Uspostavljanje direktnih avionskih linija između Francuske i Crne Gore (jedan let sedmično za Tivat do kraja oktobra, tokom ljetnje sezone svakog dana, te let i ka Podgoričkom aerodromu), uključivanje low cost avio kompanija Transavia, koja nastavlja sa svojim letovima i u 2018. godini i to u periodu od aprila do oktobra, sa dva leta nedjeljno povezivaće aerodrom Orly u Parizu sa aerodromom Tivat.

– Sve je to dovelo do porasta broja dolazaka i noćenja francuskih turista u Tivtu, što je i razlog da TOT učestvuje na ovom sajmu. Turistička organizacija Tivat izdala je L elite brošuru na francuskom jeziku u kojem je predstvaljena sveobuhvatna turistička ponuda Tivta, kao i ostalog materijala u vidu: privatnog i hotelskog smještaja, Porto Montenegra, Luštice bay, kulturno – istorijskih i drugih prirodnih atrakcija – navode iz TO Tivat.

Najmanju bokelsjku opštinu je za prvih šest mjeseci ove godine posjetilo: 839 turista iz Francuske što predstavlja porast od 29% u odnosu na 2016-tu godinu i ostvareno je 2133 noćenja, što je za 46 % procenata više u odnosu na prethodnu godinu.

U TO Tivta su mišljenja da ćemo u doglednoj perspektivi budućnosti imati najviše gostiju sa ovog emitivnog tržišta.

Inače, u prošloj godini u Crnoj Gori je boravilo preko 49 hiljada turista iz Francuske, koji su ostvarili preko 248 hiljade noćenja čime se nastavio konstantan rast dolazaka i noćenja sa tog tržišta, saopštili su iz NTO.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code