Tivćani za špic sezone najavljuju Festival uličnih performera

Tivćani za špic sezone najavljuju Festival uličnih performera

819
0
Podijeli

Festival uličnih performera InArt koji će biti održan od 28. do 30. jula u Tivtu ugostiće preko trideset umjetnika iz Crne Gore i još sedam zemalja regiona i Evrope. Tokom sve tri večeri festivala, na više lokacija u gradu, performeri će imati oko 30 nastupa. Imajući u vidu da se festival dešava u večernjima satima organizatori najavljuju bogat i dinamičan program.

inart_press_26„Tokom osmišljavanja cijelog projekta posebno smo vodili računa da se na festivalu pored inostranih gostiju predstave domaći i lokalni umjetnici. Posjetioci će imati priliku da vide izložbu „Drvostvora“ , umjetnika iz Kolašina Mladena Karišika,  stvaranje likovnih djela Kreativnog centra Tivat, nastup plesne škole Enigma iz Tivta kao i učešće Gradske muzike i tivatskih mažoretki“, saopštio je jedan od organizatora Bojan Terzić.

Picerija i restoran

Na festivalu će gostovati  neki od najboljih umjentika iz te sfere iz Belgije, Italije, Turske, a naravno biće nam tu gosti iz Makedonije, BIH, Hrvatske i Srbije.

„Sam koncept uličnog nastupanja nije nešto što je nepoznato u svijetu i ti nastupi su oblježje spontanosti i interakcije sa publikom i jednostavno održavaju duh jdnog grada. Kako Tivat ima mediteranski ambijent i učuvan mediternaski duh, vjerovali smo da je Tivat idealan domaćin za jednu ovakvu manifestaciju“, rekla je Maja Bakić organizator InArt festivala.

Pored nastupa performera posjetioci će imati priliku i da isprate koncerte grupa Toć, Goodbye Windows i Mikrokozma.

inart_press_06Direktorica NTO Željka Kukavičić Radak ocijenila je da su manifestacije i novi sadržaji od velike važnosti za ukupnu ponudu tokom turističke sezone.

„Vjerujem da će, pored Purgatorija, koje su prepoznate za grad Tivat i obilježje su ponude, ljetnje turističke ponude grada Tivta, jedna ovakva manifestacija će doprinjeti sadržajnosti i raznovrsnosti ponude. Takođe, zadovljstvo je da je grad Tivat jedan od gradova koji  na turističkoj mapi Crne Gore zauzima značajno mjesto kada je u pitanju raznovrsnost ponude i zadovljstvo je da  broj turista koji posjećuju Tivat iz godine u godinu bilježi pozitvne trendove“.

inart_press_21Direktorica lokalne turističke organizacije Bernarda Moškov saopštila je da se u regionu već intenzivno radilo na promociji Festivala uličnih performera, a InArt je našao mjesto i u flajeru koji je štampala NTO kao nešto što se ne bi smjelo propustiti u toku ljeta 2016.godine.

„Festival uličnih performera ovog ljeta zamišljen je da ide u špicu sezone. Mi ćemo previdjeti festival i za narednu sezonu.  Vjerujemo da bi sa vremenom mogli da preselimo festival da i u podsezonu ili u predsezonu i da bi to bilo nešto što će obilježiti ovaj grad i postati jedan od brend elemanata turističkog proizvoda Tivta“.

Festival su podržali Turistička organizacija Tivat, Ministarstvo kulture, Turski kulturni centar iz Podgorice, Ambasada Indonezije u Beogradu i Nacionalna turisitčka organizacija.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code