TIVĆANI ZADOVOLJNI PROTEKLOM I VEĆ SPREMAJU IDUĆU SEZONU

TIVĆANI ZADOVOLJNI PROTEKLOM I VEĆ SPREMAJU IDUĆU SEZONU

214
0
Podijeli

Turističku ponudu Tivta gosti su ove sezone ocijenili sa 4,20. Odgovori u anketi, kojom je obuhvaćeno 1000 gostiju, daju impute za narednu sezonu.

Jer najveće pohvale i ocjene Tivćani su dobili za ljepotu mjesta, ljubaznost i uslužnost osoblja, skoro 4,5, a najsalbije, 3,7 za čistoću plaža.
Iako se tačno ne može vidjeti iz na vrijeme i pedantno obrađene ankete kakva je struktura gostiju, ispitivanje sprovedeno na engleskom, ruskom i crnogorskom jeziku daje dosta prostora turističkim i gradskim ocima da već sada počnu pripreme za naredno ljeto.
Za osam mjeseci Tivat je posjetilo 47 posto više gostiju u odnosu na prošlu godinu i ostvareno je 56 posto više noćenja, odnosno u ovom gradu je boravilo 53 199 gostiju, koji su ostvarili 570 hiljada noćenja. Kako je na pressu kazala predsjednica TO Bernarda Moškov to nije samo rezultat bolje evidencije i prijave gostiju, već i bolje promocije, kvalitetnije ponude, organizacije i bukinga.
Predsjednik opštine Ivan Novosel smatra i da je na uspješnu sezonu uticala bolja priprema i rad gradskih službi. Nije zanemarljiv podatak da se gosti sve duže zadržavaju, pa je prosječno njihovo ljetovanje trajalo 10,50 dana.
Osim toga svega pedestak pristiglih pritužbi Call centru NTO iz Tivta potvrđuje da taj grad postaje sve ugodniji za boravak gostiju, uz brojne manifestacije, lokalne fešte, festivale, koje su organizovati TO i Centar za kulturu i Porto Montenegro. One će se nastaviti novembarskim danima, a moguće i nakon duže pauze organizovanim dočekom Nove godine u Tivtu.
I finansijski efekti za TO su bolji, jer je od naplate boravišne takse u turist-biroima za devet mjeseci prihodovano 161 hiljada eura. Na žalost, samo oko 6 odsto od pravnih lica. No to su ipak sredstva za 45 procenata veća nego lani, a četiri puta više nego 2010. godine, kazala je Bernadra Moškov. Ona očekuje i da će kada počne naplata takse za nautičare po novom Zakonu u turističkoj kasi biti više novca. Pripremaju novi propagandni material i prezentaciju ponude na brojnim ino sajmovima.
Novinari su ipak primjetili, da su u nekim dijelovima opštine građevinski radovi i nestašica vode dočekali sezonu, kao i da bi trebalo riješiti saobraćaj, jer je magistrala postala glavna ulica Tivta na koju se ljeti teško priključuje zbog velikog broja vozila.
Predsjednik opštine Novosel, kazao je da su za neke kapitalne projekte morali da produže građevisku sezonu, najavio je za iduću završetak postrojenja za preradu otpadnih voda, izgradnju novog hotela sa 4 zvjezdice kod Autobuske stanice, jednog manjeg u blizini gradske plaže. Za sada je neizvjesno hoće li novi vlasnik hotela Mimoza pristupiti njegovoj rekonstrukciji.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code