TK Herceg Novi: Nadamo se da će i TO uvidjeti značaj Skalinade...

TK Herceg Novi: Nadamo se da će i TO uvidjeti značaj Skalinade za promociju grada

1009
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

skalinada 2016 0Uspjeh 2. Novske Skalinade, masovno učešće takmičara, među kojima veliki broj stranaca, najbolje govori o tome koliko je ova manifestacija potrebna gradu, posebno u smislu turističke promocije, navode iz Triatlon kluba Herceg Novi, koji je organizovao Skalinadu.
– Imajući u vidu da je Skalinada jedinstveni sportski događaj, koji je moguće organizovati samo u gradu u kojem dominiraju skaline, po čemu je Herceg Novi i dobio ime „Grad od skalina“, naša namjera je da i u narednom periodu uradimo mnogo na njegovoj prezentaciji.
Triatlon klub će već u aprilu organizovati novo takmičenje, tačnije 3. aprila smo treći put domaćini i organizujemo 3. Otvoreni Duatlon kup Crne Gore, koji je ujedno i prvenstvo Crne Gore u ovoj disciplini. Sprint duatlon sastoji se od 5 km trčanja, 20 km bicikla i ponovo 2,5 km trčanja i idealan je za takmičare koji tek ulaze u svijet triatlona, te je iz tog razloga ova distanca odabrana za početak ligaškog takmičenja.
U međuvremenu naš klub tačnije naših 10 takmičara učestvovaće na polumaratonu u Splitu 28. februara i u najboljem svijetlu prezentovati naš grad. Odlazak u Split iskoristićemo da promovišemo i pozovemo naše prijatelje iz Hrvatske da dođu i učestvuju na dualtonu.
U tom dijelu, u tijesnoj smo saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi, od koje smo i za proteklu Skalinadu dobili novčanu i organizacionu podršku, u okviru njenih mogućnosti. Potrudićemo se da saradnja sa lokalnom upravom već za sljedeću Skalinadu bude unaprijeđena. Nadamo se da će i predstavnici TO Herceg Novi uvidjeti njen značaj i aktivnije se uključiti i razmotriti naš projekat sa kojim smo učestvovali na Javnom Pozivu za podnošenje projekata za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju grada Herceg Novog u 2016. godinu, broj 575/15 iz 29.10.2015.god. – poručuju hercegnovski triatlonci.

2 Komentari

  1. Fantastična energija! Stvarno je bilo odlično. Preporučio bih da pogledate fotografije sa finiša na facebook stranici kluba. Ozarena lica na njima mnogo govore.
    0    0

Ostavite komentar

*

code