TO Herceg Novi: Turisti iz Srbije najbrojniji, ostvarili 38% noćenja

TO Herceg Novi: Turisti iz Srbije najbrojniji, ostvarili 38% noćenja

1376
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

sajam turizma bg halaTržište Srbije je jedno je od najznačajnijih za turističku privredu Herceg Novog, jer su turisti iz te zemlje tradicionalno najbrojniji gosti. Herceg Novi je i tokom protekle godine bio jedna od njihovih omiljenih destinacija u Crnoj Gori i činili su 35 odsto od ukupnog broja turista i ostvarili su oko 38 odsto noćenja. Zato će Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa turističkom privredom grada, učestvovati na 38. Beogradskom sajmu turizma, od 18. do 21. februara.
– Ovogodišnji štand Crne Gore odisaće mirisom cvijeta mimoze, jednim od zaštitinih znakova Herceg Novog. Turistička organizacija predstaviće planirana kulturna i zabavna dešavanja, uz zanimljiv zabavni program i vrijednu nagradu za posjetioce štanda, koju je obezbjedio hotel “Lighthouse”. Hercegnovski hotelijeri i predstavnici privatnog smještaja ponudiće povoljne aranžmane za predstojeću ljetnju turističku sezonu, kao i predsezonu i postsezonu – saopšteno je iz TO Hreceg Novi.
Turistička ponuda Herceg Novog biće predstavljena na zajedničkom izložbenom prostoru – sa Nacionalnom turističkom organizacijom, drugim lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom. Biće organizovano veče Crne Gore u Beogradu pod nazivom “Crna Gora – Sve što ti srce poželi”, kojem će prisustvovati brojni partneri, turoperatori, predstavnici Vlade Srbije, javne ličnosti i mediji. Za petak je najavljen turistički forum Privrednih komora Srbije i Crne Gore.
Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u Jugoistočnoj Evropi. Ove godine organizatori očekuju više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja. Partner manifestacije je Slovenija, a moto glasi “Gde još niste bili?”. Pod okriljem ove manifestacije održava se i Sajam ugostiteljske opreme “Horeca”, a u istom terminu održava se i Međunarodni sajam vina “Beowine”.

4 Komentari

 1. @ rivijera
  Potpuno si u pravu, od novokomponovanih turistickih “strucnjaka” i njihovih teorija zaboravili smo ko su nam pravi i glavni gosti. Ruse smo vjerovatno izgubili a ako budemo slusali ovakve kao ovaj Luka ostati cemo i bez ovih iz Srbije i BiH.
  0  0
 2. Bogami ovi iz TO kao da su otkrili Ameriku ili su se tek probudili u vezi cinjenice o vaznosti sbijanskog trzista za turizam herceg Novog. Herceg Novi je oduvjek za Beogradjane, Novosadjane , pored Dubrovnika i Istre bio top destinacija za ljetovanje. Zato je decenijama unazad gajena i odrzavana prijateljska saradnja ondasnjih gradonacelnika Kovacevica, Bogdanovica itd na jednoj strani sa nasim celnicima Petrom Stijepcicem i Turistickim savezom BOKE na cijem celu je bio Lazar Seferovic.
  Od ovih ljudi je trebalo uciti i imalo je sto da se nauci. POslednji iz te plejade u nasem gradu su Zile Budec, Ante Krstovic pa i Dragan Kosic. Oni bi trebali da drze seminare o turizmu ovim mladim i nadobudnim kadrovima.
  0  0
 3. Ovi procenti nisu za pohvalu. Tako visok procenat srpskih turista u stvari govori o tome koliko je malo ostalih, koji u stvari predstavljaju prioritet po Agendi razvoja turizma.
  0  0

Ostavite komentar

*

code