TO Herceg Novi: Zbog vještačke blokade ugrožena turistička prezentacija i ponuda

TO Herceg Novi: Zbog vještačke blokade ugrožena turistička prezentacija i ponuda

1953
21
Podijeli

TO Herceg Novi  je pripremila niz novih aktivnosti, koje prate moderne trendove, osmislila manifestacije i programe radi ostvarivanja konkurentnije turističke ponude i repozicioniranja Herceg Novog na turističkoj mapi. Međutim, kako saopštavaju iz stručne salužbe, sve je dovedeno u pitanje nakon što Skupština opštine nije juče dala saglasnost na Finansijski plan i Program rada Turističke organizacije za 2017.

– TO je prinuđena da obustavi  planirane aktivnosti, čime  je narušen ugled  ne samo TO  nego i Herceg Novog. Zbog „vještačke blokade” TO je u nemogućnosti da otvori 13 turističkih informativnih biroa od kojih su 2 na Žanjicama i Rosama, kao i da zaposli 38 sezonskih radnika – navode iz stručne službe.

Picerija i restoran

Dodaju i da je onemogućeno otvaranje graničnih punktova. Takođe, izdavaoci smještaja moći će da prijave boravak gostiju samo na 4 lokacije, a turisti će ostati uskraćeni za informacije i promo material. Onemogućeno im je i učešće na sajmovima turizma, kontakti sa poslovnim partnerima iz svijeta.

–  Kako su odbornici  izglasali odluku protiv interesa grada, TO je prinuđena da u predsezoni otkaže: Fashion travel i Spring music festival. Fashion travel (31.03-03.04), modno putovanje koje agencija „Select” iz Beograda organizuje već 10 godina kao najveći modni događaj u regionu, za 30. izdanje, je odabrala Herceg Novi. Fashion travel osmišljen je kao promocija izabrane destinacije a prisustvuju poznatii iz svijeta mode, filma, književnosti, likovne umjetnosti, biznisa i politike, kao i preko 30  novinara koji bi od aprila do juna  promovisali Herceg Novi u 30 regionalno najznačajnijih elektronskih i štampanih medija i portala. Spring music festival (29.04-02.05), nova manifestacija u trajanju od 3 dana uvrštena u kalendar manifestacija za 2017. dovela bi u naš grad najpoznatija imena pop-rock scene iz regiona. U sklopu Regate „EST 105 Libera 2017“od 28.aprila  naša obaveza bila je organizacija kulturno-zabavnog programa sa sajmom organskih proizvoda – podsjećaju iz TO.

Dalje nabrajaju i da je neizvjesno  održavanje sljedećih manifestacija: Guitar art summer festival, Street art festival, Jazz festival, City games, Trga od knjige, Susret klapa, Strip festival, Big game fishing, Svjetsko prvenstvo u ribolovu, Moto skup, Orjenski đir, kao i  manifestacija koje se organizuju u saradnji sa mjesnim zajednicima, kojih je prošle godine bilo 52.

Dovedena je, kažu, u pitanje i saradnja sa NTO povodom prihvatanja studijskih grupa novinara i turoperatora iz Italije, Mađarske, Srbije i Kraljevine Bahrein, nastavak saradnje sa UNDP, Ministarstvom održivog razvoja i turizma i lokalnih TO.

– Odluka odbornika oslikava nebrigu prema gradu, što je  suprotno  zalaganju TO i zaposlenih koji su tržište počeli osvajati kompletnom brendiranom linijom suvenira, a  proizvodnja i plasman su sada zaustavljeni. TO HN, uprkos jučerašnjoj političkoj odluci, nastavlja sa pronalaženjem načina da se izbori sa ovom situacijom, zajedno sa  Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore i NTO CG – poručuju iz stručne službe TO Herceg Novi.

21 Komentari

 1. O cemu ovi,koji turizam i vas rad?Mislite ovi redovi turista koji cekaju prijavu, (prijavu trebaju i oni koji su u neregistrovanom ili svom objektu),vasi zaposleni koji ne znaju ni jedan strani jezik ,a ni.svoj posao pa arogantno napadaju ljude.Da li ste vidjeli kupalista krajem juna prosle godine,setaliste,mracne ulice,izlivenu kanalizaciju,pse lutalice,napadne dilere koji skacu po autima ,ma o cemu vi pricate????Ne morate sto se tice nas da nas promovisete jer svi znamo da vase skupe promocije nemaju ama bas nikakav ucinak!Vi raspolazete nasim sredstvima,a ponasate se da vi nama nesto dajete!Svi znaju ko ste i sta ste,a i za sta ste!!!!

  9
  3
 2. Vještačka blokada? Pa draga gospodo Izboraši sramite se svega učinjenog pa i ovakvih saopštenja! Vi pričate kako je nešto vještački, pa vi ste vještačka tvorevina i vaša posla u TO su vještačka! Uvucite se u mišju rupu i ne izlazite da mi koji znamo ne progovorimo!!! Dosta je bilo vas i vaših medijskih manipulacija i prevarantskih poslova, dosta je bilo laganja, ovog puta ste pretjerali! Opet kazem i naglašavam ne izazivajte narod, jer ce vam narod u maju presuditi! Izbor kaze da je nešto vještački, oooo zemljo ooo živote pa njima se principi i ideologija zasnivaju na rječi vještački!!!!!!!

  13
  4
 3. Umjesto da olakšate prijavu boravka turistima, otežavate rad nama koji izdajemo smještaj a turiste ostavljate da lutaju gradom bez ikakvih informacija… Skandalozan rad “skupštinskih odbornika”, sramno, na štetu nas privatnika.. da li je to namjerno?

  20
  5
 4. Potpuno su u pravu bili odbornici i DPS i opozicije sto su ih blokirali, bilo bi krajnje neodgovorno dati na raspolaganje 1,6 miliona eura ekipi koja sada upravlja TO. Mislim na izvrsni odbor i one “iz sjenke”a Stanisicka i zaposleni najmanji su krivci za to!

  13
  1
 5. TO sama sebe blokirala – nece da zakazu skupstinu, blokiraju sopstvene organe da ne bi dali uvid gde su sredstva utrosena. Jedina stvar oko koje se slaze i pozicija i opozicija u gradu, svi sem Colovica i Stanisiceve.

  9
  1
 6. Pa, sve je vjestacko i sve je diktirano. TO i Radman i oba budzeta. U Herceg Novom mrzitelji Herceg Novog i Crne Gore i Boke Kotorske imaju svojih pet minuta. Jadovani rade po diktatima jadovana iz Pg i Moskve. Srecom, znamo kako cemo sa njima. Herceg Novi je na ovoj istorijskoj skupstini dotakao dno, ponovo, ono isto dno na kome je bio do prije neku godinu. Ovaj put je strasnije. Idu izbori i posije njih necemo imati prava da okrivljujemo nikoga do sebe same. A nismo toliki mazohosti vala .

  13
  4
 7. za sta sluzi pravni sistem ako pri svakoj krizi parlamenta djelatnost od vaznosti za gradjane bude suspendovana? mislite da igdje na zapadu moze da se desi da se zbog rusenja koalicije blokira racun javne organizacije?

  procesirajte kadrove koji vode turisticku ako treba, za to sluze sudovi i interna kontrola.

  mi od turizma zivimo, a vi svi pravite politicku propagandu.

  20
  5
 8. TO moze iskljucivo da zahvali Dusanu Krusu zbog ove situacije. Vidjelo se i juce na sjednici da njega nije puno briga zbog toga sto im budžet TO pod velom sumnje nije izglasan. On je svoju misiju ispunio i zadatke obavio, a vi novljani kud koji mili moji. Prema tome Ana da si zakazala skupstinu na zahtev vd predsednika opstine i pustila ljude da imaju uvid u raspolaganje sredstvima, a ne što si slušala Dusana Silnog, danas TO ne bi imala ovih problema.

  22
  10
 9. Kako će se hraniti sada onaj radnik (ekspert) u računovodstvu koji je nedavno primljen, kojeg trebamo da hranimo i smjestimo na neodredjeno 🙂

  27
  6
 10. Manipulant neki strucnjak za turizam izgleda? Pa neka se javi na konkuts kad opet bude otvoren u TO i neka otkaze sve manifestacije. Blago Novom, sto mu dobro zele. Jadni nas grade.

  12
  4
 11. Strašno ! Bez obzira ko za koga navijao,grad će postojati i poslije vas i treba da živi,a vi bi trebalo ,kao poluitičari,naši predstavnici ,da budete predvodnici,a vi ste u stvari kočničari društva.Ovo što vi političari radite od grada,je najveća katasrtofa poslije zemljotresa i rata.Čak imam utisak da je i za vrijeme rata bilo više pozitivne energije nego sada .

  17
  2
 12. loše po grad i gradjane a i turiste da se ovako nesto desava…turisticku organizaciju treba pustiti da radi svoj posao, kao i sve druge institucije i ne politizovati ih. ako ćemo pravo, odlazak na sajmove je nesto sto nijednoj turistickoj ne treba biti uskracen ni kod nas ni mimo nasih granica. kad iz drugih gradova Boke turisticke idu na sajmove to dajemo kao primjer a nase kudimo… bilo bi lijepo da Novljani jednom pokazu da zaista vole grad i da rade za dobro grada a ne za dobro politicara. ovdje je narod zeljan lijepog i hajdemo konacno se okrenuti gradu i pustiti sve da rade svoj posao. treba nam kulture turizma objektivnih medija i ljudi punih dobre namjere. koga god sam upoznao da je bio u herceg novom nosi lijepe uspomene… politika ne zanima one koji dolaze…

  14
  7
 13. A također je onemogućeno da putujete po svjetskim sajmovima o trošku građana, idete po ručkovima u forte rose i upražnjavate privilegije koje vam ne pripadaju.

  27
  12
 14. Nebriga prema gradu je kad direktor ne zna da odgovori na pitanja odbornika.
  Nebriga je kad krijete kriminal.
  Nebriga je kada mazete oci sarenim programom da ne vidimo istinu.
  Nebriga je kucati poruke na skupstini jer direktorici trebaju konsultacije…

  22
  12
 15. Niste se mnogo potrudili pa nikakva steta ako se i ne odrze neki programi. Fashion dogadjaj nije za novi i to je uz ovaj festival jedino sto nece biti odtzano. Ostalo ce nova vlast i novo rukovodstvo realizovati nakon izbora. Info punktove ionako otvarate u junu. Kazete prekinut ce se saradnja sa nacionalnom turistickom a onda na kraju ocekujete da vam oni pomognu. Manipulisete bez potrebe.

  23
  9

Ostavite komentar

*

code