TO Kotor i Univerzitet Crne Gore partneri u međunarodnom projektu

TO Kotor i Univerzitet Crne Gore partneri u međunarodnom projektu

0
Podijeli

Druga radionica u okviru projekta Erasmus+CulturWB, u kojem je TO Kotor jedan od partnera, održana je od 1. do 3 juna u njemačkom gradu Kunzelsau, saopštili su iz Turističke organizacije kotorske Opštine.

Projekat Erasmus+CulturWB radnog naziva “Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu na Zapadnom Balkanu – izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom” trajaće naredne tri godine, odnosno do 31. oktobra 2019. godine.

Picerija i restoran

Konzorcijum koji realzuje ovaj projekat čine 13 partnera iz 6 država (Austrija, Holandija, Nemačka, BiH, Crna Gora i Srbija), a pored TO Kotor jedan od partnera sa crnogorske strane je i Univerzitet Crne Gore.

Delegaciju Crne Gore činili su profesori sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor – Aleksa Vučetić I Vesna Vujačič, kao  i Dragana Samardžić – menadžerka za promociju u TO Kotor.

Projekat će obuhvatiti obrazovanje budućih stručnjaka u turizmu, koji će kao studenti planiranog master programa biti jednako atraktivni na tržištu rada kao i njihove kolege iz Evropske unije. Takođe, projektom je predviđen i program cjeloživotnog učenja, koji će unaprijediti znanja i vještine postojećih stručnjaka iz sfere upravljanja kulturnim nasleđem. Upravo je radionica u Kunzelsau bila posvećena pripremi modula odnosno kurseva za cjeloživotno učenje odnosno “longlife learning” sistem obrazovanja.

Pored cjelodnevnog rada, domaćini sa Univerziteta Heilbronn su za učeniske radionice organizovali obilazak okoline, posjetu muzeju Kunsthalle Wurth i večeru u restoranu Sudhaus sa čije se terase pruža panoramski pogled na čitavo mjesto.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code