TOKOM AVGUSTA PREKO 80 TONA OTPADA DNEVNO, ZNAČAJNO VIŠE NEGO LANI

TOKOM AVGUSTA PREKO 80 TONA OTPADA DNEVNO, ZNAČAJNO VIŠE NEGO LANI

100
0
Podijeli

Odvoz otpada u julu sa područja hercegnovske opštine sa prosječnih 73 tone dnevno u 2014. godini prebačen je za oko 3 tone.

Kako ističu u JP Čistoća d.o.o, prvi dani avgusta pokazuju značajno povećanje prikupljenog i deponovanog otpada od 83 do 85 tona dnevno. Time se potvrđuje tačnom i statistika o broju gostiju, jer je i više nego udvostručena količlina otpada u odnosu na zimski period.
Prikupljanje i deponovanje otpada obavlja se redovno u dvije smjene od 04 h do 11 časova i od 15 do 21 h. Poseban problem kao i prethodnih godina predstavljaju neodgovorni vozači i vlasnici objekata koji u uskim ulicama ostavljaju vozila na putu tako da vozila Čistoće ne mogu pristupiti kontejnerskim mjestima. Ovo je posebno izraženo na pojasu rivijere, donjim putem od Kumbora do Bijele, navode iz Čistoće.
Cistijerne svakodnevno peru šetalište i obalu Nikole Kovačevića, kao i donji put na Rivijeri od Kumbora do Bijele, hemijskim sredstvima za dezinfekciju i odmašćivanje podloga, po nalogu Opštine Herceg Novi i uz nadzor Komunalne policije.
Takođe, 7. avgusta obavljeno je i čišćenje ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula uz pomoć NVO Plavi Crne Gore, a dan kasnije čišćenje i graničnih prelaza Debeli brijeg i Konfin, uz pojačanu brigu o zoni magistralnog puta kroz Herceg Novi, posebno na dionici Sutorina-Debeli brijeg i Njivice-Konfin. Takođe, uklonjen je i kabasti otpad sa dijela parkinga starog hotela “Tamaris” u Igalu.
Tokom jučerašnjeg dana dezinfikovani su prostori za kontejnere hlornim preparatima. Direktor preduzeća Borivoje Bonić istakao je za Radio Jadran i da je završena opravka jednog vozila odnosno cistijerne, kao i da se dolazak druge cistijerne očekuje u srijedu. Ipak, odlaganje popravke donijelo je preduzeću kaznu po nalogu bivšeg v.d. predsjednika Opštine Dragana Jankovića od 500 eura, a Boniću 50 eura:
“To je sasvim normalan postupak i daj Bože da se svi kažnjavamo ako neki posao ne obavimo kako treba. Lagati da nije bilo primjedbi na to od strane građana, to bi bila potpuna neistina i Janković je tu postupio potpuno pravilno – nisam ispunio naloženo u roku od 7, nego u roku od 10 dana, ali što je tu je”, priznaje Bonić.

Picerija i restoran

AKTIVNOSTI U OKVIRU AZILA ZA PSE NA DIZDARICI

U toku protekle sedmice na čitavom prostoru opštine nastavljena je kontrola i prikupljanje napuštenih životinja, te njihov smještaj u azilu za pse na Dizdarici. U periodu od 15. jula do danas prikupljeno je 17 pasa, a u skloništu za pse sada se nalazi 60 odraslih i 9 pasa mlađih uzrasta. Koncentarcija je na područja gradskih zona i šetališta, kao i pojasa donjeg puta na Rivijeri.
U DOO Čistoća Herceg Novi, u skladu sa ugovorom između Ministarstva pravde – osuđenih lica i DOO Čistoća angažovana su 2 osuđena lica na rad u objektima skloništa za napuštene životinje Dizdarica. Osnova ovog ugovora je rad u javnom interesu umjesto izdržavanja kazne u zatvorskoj jedinici Spuž. Osuđenici obavljaju poslove kao i zaposleni radnici u azilu za pse u skladu sa planom njihovog angažovanja po ugovoru.
Saradnja Ministarstva pravde i DOO Čistoća nastaviće se u 2015. godini u skladu sa planom angažovanja osuđenih lica u Opštini Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code