Tokom praznika više odmora samo za državne i javne službenike

Tokom praznika više odmora samo za državne i javne službenike

6
Podijeli

Povodom najvećeg državnog praznika, Dana državnosti, 13. jula, neradni dani biće petak, 13. i subota 14. jula. U Herceg Novom, kao i do sada, tokom državnih praznika odmaraće opštinska administricija, a preduzeća čiji je osnivač Opština radiće po dežurstvima.

Služba Komunalne policije i inspekcijskog nadzora biće aktivna non stop, a eventualne pritužbe građani mogu uputiti na broj telefona Call centra 19800.

Picerija i restoran

Maloprodajni i veleprodajni objekti trgovinskih lanaca Voli, HDL Laković, Idea i Aroma radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Sve neophodne informacije o ponudi grada, kao i prijavu boravka turisti će moći da dobiju u Info biroima, koji će raditi skraćeno, od 10 – 18 h.

Lokalni autobuski prevoznik Blueline tokom praznika neće mijenjati red vožnje, a saobraćaće po ljetnjem rasporedu.

Planskih isključenja električne energije neće biti za vrijeme predstojećih praznika, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Navodi se da su u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema, a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe.

Eventualni prekid napajanja i kvar na distributivnoj mreži, za vrijeme praznika, građani Herceg Novog mogu prijaviti na dežurni telefon 031 327 326.

Iz resornog Ministarstva ranije su obavijestili da su državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i svi koji obavljaju djelatnost od javnog interesa, dužni da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu.

6 Komentari

  1. Državni posao je zakon. A većinom privatnici i njihovi radnici ne odmaraju ni neđeljom. Država treba da uspostavi dežurstva, da većina radnika u samoposlugama i drugim privatnim firmama, odmore. Ni privatniku, ni kupcu nije dobar umoran i neljubazan radnik.

  2. Pa za njih je drzava i pravljena vecina nas se bori za golu egzistenciju i ne razmisljamo o bilo kakvim praznicima. Cesto puta i neznamo koji je dan u sedmici a ne kad je koji praznik. To je nama nasa borba dala.

    12
    1

Ostavite komentar

*

code