Tomo Katurić odlikovan Ordenom zasluga za narod

Tomo Katurić odlikovan Ordenom zasluga za narod

3048
19
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

tomo katuric izlozba atina
Sa izložbe u Atini

Poznati crnogorski filatelsita i kapetan iz Kamenara, Tomo Katurić, dobio je danas lijepu vijest iz kabienta predsjednika države, Filipa Vujanovića, da je ovogodišnji dobitnik Ordena zasluga za narod. Odlikovanje će mu biti uručeno povodom 13.jula Dana državnosti, u utorak, u Plavom dvorcu na Cetinju.

– Poslije svjetske izložbe u Njujorku i 12 zvaničnih svjetskih zlata, gdje sam na najljepši i kulturan način predstvaljao državu Crnu Goru, među 92 zemlje svijeta, članica FIPA, vjerujem da je ovaj Orden sasvim zaslužen. Filatelija predstavlja svaku državu  kulturno, istorijski, poštanski, kao i sve njen važne datume, njene ličnosti i znamenitosti. Baveći se ovim lijepim hobijem vjerujem da sam i ja to uspio – kaže za Radio Jadran, Tomo Katurić.

Picerija i restoran

Ovaj strastveni kolekcionar i putnik svijeta, osvajao je zlatne medalje sa ”Poštanskom istorijom Boke Kotorske 1809-1875”. To je period od doba Napoleona do stvaranja Udruženja Pošta svijeta (UPU), u Bernu 2.oktorbra 1874. godine, gdje su bile pristutne 22 zemlje, a među njima i naša Crna Gora.

– Bio sam na svim kontinetnima, osim na Artiku i Antartiku…Posjetio sam, zahavljujući filateliji i navigavanju, preko 200 gradova i od “sedam svjetskih čuda” vidio pet, svuda ponosno predstvljajući Crnu Goru – podsjeća Katurić.

Raduje ga posebno i što je upravo on donio prvu zlatnu medalju iz Vašingtona, nezavisnoj Crnoj Gori, samo nekoliko dana poslije referenduma 2006.godine.

Inače, porodica Katurić ima 4 kolekcije maraka, a Tomaova druga  je “Okupacija Crne Gore i Boke Kotorske 1941-1945”. Njegovom sinu Đorđu pripadaju “Pisma bokeških pomoraca 1830-1890”, a supruzi Jelisaveti “Pisma sa brodova ausrougarske flote 1914-1918”.

19 Komentari

 1. Poštovani g-din Tomo Katurić i njegova porodica je dala ogroman doprinos promovisanju Crne Gore u svijetu. G-din Tomo Katurić je izuzetno dobar, pošten, radan i vrijedan građanin. Uspio je da svoju porodicu učini takođe vrijednom, poštenom i radnom. Malo je danas tako uspešnih porodica.
  G-dinu Tomi Katuriću, moja porodica i ja upućujemo najljepše čestitke, želimo i nove uspjehe, a prije svega dobro zdravlje i život sa što manje briga.
  0  0
 2. Sta da kazem nego bravo Katurici.Prenosite slavu naseg pomorstva sirom svijet,a sa pomorstvom i nasu kulturu.Dobro zdravlje i jos znacajnih nagrada donesite u malo mjesto Kamenare,a time i u nasu opstinu Herceg Novi i drzavu Crnu Goru koja Vas ovog puta na najljepsi moguci nacin nagradjuje odlikovanjem.
  0  0
 3. Čestitke mom prijatelju Tomu. Čovjeku koji je uložio mnogo ljubavi truda i sobstvenih sredstava da prestavi ovom suludom svijetu našu Boku i Crnu Goru. Hvala onima koji su ga se sijetili i omogućili da dobije ovako veliko priznanje koje će on svakako opravdati i u budućnosti kao i njegova porodica. Puno zdravlja i uspijeha i dalje.
  PS. Sujetni i nemoćni će i dalje da kritikuju.

  Svetozar Mustur
  0  0
 4. Čestitam na uspjehu,cijenim svaki rad na promociji Crne Gore,jer to svakako zaslužuje veliko priznanje,a ovo o politici me nije briga,jer mnogi nikad ne shvate suštinu svoga opredjeljenja,ali poneko to odlično shvata.Najviše cijenjim ljudskost,jer je najteže biti Čovjek.
  0  0
 5. Svaka cast gospodinu Katuricu na svim nagradama i kvalitetnim zbirkama koje posjeduje. Hvala mu sto na lijep nacin pronosi ime Herceg Novog kroz svijet i zabolje me za koju je politicku opciju i da li je uopste aktivan u politici, a to ne bi trebalo ni drugima da predstavlja problem.
  0  0
 6. šjor tomo baš me briga da li vi podržavate nezavisnost cg,i da li podržavate,,izbor,,ja vas ne podržavam nemože se u dvije fotelje odjednom…
  0  0
 7. Bravo prijatelju Tomo i sve cestitke.A ovom nesrecniku SUNCO pitanje:Kakve veze ima Izbor sa svijetskim uspjesima obitelj Katuric.Valjda zlatne medalje ne dodjeljuje nijedna partija u Crnoj Gori,vec svijetski ziri i kompentente licnosti iz FIPA.Zalostan komentar SUNCO!
  0  0
 8. Bravo Šjor Tomo! Ali da Vas nešto priupitam: baštinite tekovine referenuma 2006. i nezavisnost Crne Gore a sa druge strane podržavate “Izbor” koji ne voli ni “C” od Crne Gore. Ne ide mi to nekako zajedno, zar ne?
  0  0

Ostavite komentar

*

code