TOPLA 1 ĆE IMATI VIŠE VODE U PLANIRANIM TERMINIMA NEGO DO SADA

TOPLA 1 ĆE IMATI VIŠE VODE U PLANIRANIM TERMINIMA NEGO DO SADA

327
0
Podijeli

Problemi sa restriktivnim vodosnabdijevanjem u Herceg Novom ne jenjavaju, a kako je krajnji rok završetka restrikcija “odložen” za 25. jun, čini se sve su veći.

Nivo vode u Opačici ali i sa drugih lokalnih izvorišta nedovoljan je da podmiri sve potrebe Novljana i gostiju, koji za nepun sat treba da obave sve što nijesu mogli za više od 20 sati koliko vode nema.
Naselje Topla I, ako je suditi po pritužbama mještana, ipak najviše trpi. Mještanima se konstantno voda isporučuje po nepun sat, a i tada “curi kao rakija”, što je nedovoljno i za tuširanje, a kamoli za neke veće “zahvate” – paljenje mašina za veš i suđe i slično. Takav slučaj desio se i sinoć, nakon što prethodnog dana nisu ni dobili vodu.
Mještani se s pravom bune, pitajući kako je moguće da Topla 2, koja je viša zona, ima jači pritisak i više vode od Tople 1, koja je na nižim kotama?
V.d. direktorica hercegnovskog Vodovoda, Jelena Đaković, pojašnjava da se ova dva naselja ne snabdijevaju vodom sa istog rezervoara, te da tehničke službe čine sve kako bi se problem prevazišao:
– Imamo naravno prigovore od sinoć kad je ko dobio vodu, ali danas bi oni kojima se voda isporučuje od 17-19 h trebalo da je dobiju i prije, uvjerava Đakovićka. Jer, sinoć, kako su se uključivali određeni rezervoari, dio Tople je vodu dobio ranije, dio kasnije. Uglavnom, to će biti popravljeno, tvrdi ona.
Budući da se od početka restriktivnog snabdijevanja voda “doprema” iz “domaćih” akumulacija, visina mjesečnih računa za vodu ne bi trebalo da bude uvećana, uvjerava Đakovićka. Jer kako je pojasnila transport vode se ne naplaćuje kroz račune, već kroz one koje im dostavljaju Konavljani.
Podsjetićemo da po rasporedu restrikcija potrošači od Meljina do Baošića vodu dobijaju ujutru od 6 do 8 časova, a potrošači od Savine do Igala vodu će dobijati uveče od 19 do 21 čas . Mještani Sutorine vodu će dobijati od 17-19 h.

Picerija i restoran

Zbog novonastale situacije uvedeno je dodatno snabdijevanje potrošača cistijernama koje će dežurati na sljedećim lokacijama:

TOPLA:
kod Mjesne zajednice od 9 do 10h i od 14 do 15h.
kod Roda marketa u ul. Nikole Ljubibratića od 11 do 12h i od 16 do 17h.
Crveni krst- Banjalučka ulica od 11 do 12h.
IGALO:
na raskrsnici Norveške i ul.V crnogorske brigade od 9 do 10 h i od 14 do 15 h.
na raskrsnici prema Servisnoj zoni od 11 do 12 h i od 16 do 17 h.
Takođe, još jedna cistijerna će biti mobilna na terenu i radiće po pozivu građana tokom cijelog dana.
Kontakt telefoni za cistijernu: 067/245-527; 031/323-191; 031/322-174.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code