“Torta za osmjeh” i ove godine u Dječijem domu

“Torta za osmjeh” i ove godine u Dječijem domu

879
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

torta za osmjeh 2016NVO Omladinski centar iz Herceg Novog obavlja posljednje pripreme za XIII manifestaciju “Torta za osmjeh”, koju tradicionalno priređuju za štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj. Manifestacija će kako je najavljeno biti upriličena u nedjelju, 6. marta.

Proteklih 13 godina brzo je prošlo i čini se kao da je sve počelo juče, priča za Radio Jadran predsjednik ove NVO Milijan Mijović, ističući da ni sami nijesu očekivali da će prvobitno “akcija za Novljane”, prerasti u regionalnu manifestaciju.

Picerija i restoran

Samo Novljani su se, kako se prisjeća odazvali prve godine. Već sljedeće godine gosti i torte počeli su da pristižu iz drugih bokeških, zatim crnogorskih gradova. Posljednjih 5-6 gdina, manifestacija okuplja goste iz bivših država SFRJ, od Slovenije do Makedonije, objedinjujući tako individualce, razne NVO, ali i predstavnike raznih institucija, opština i državnih organa, kaže Mijović.

– Razlika iz godine u godinu je što su torte sve kreativnije, i ljudi se zaista trude da djeci kreacijom izmame osmijeh, što je i cilj naše akcije. I ove godine očekujemo oko stotinjak torti, što nam je prosjek posljednje dvije-tri godine. Ove godine premašićemo i cifru od hiljadu torti od početka ove akcije, pa će ovo biti i svojevrstan jubilej, naveo je Mijović.
Pozivi za manifestaciju upućeni su svim relevantnim institucijama i funkcionerima, kako lokalnim, tako državnim i regionalnim, a neki su već i potvrdili dolazak. Kao i ranijih godina očekuju torte i prijatelje manifestacije iz Crne Gore i zemalja regiona.
Program u nedjelju počeće u 15 h, a u muzičkom dijelu tradicionalno će nastupiti klapa “Stari kapetan”.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code