TRADICIONALNI KONCERT POVODOM DANA NEZAVISNOSTI U MUZIČKOJ ŠKOLI

TRADICIONALNI KONCERT POVODOM DANA NEZAVISNOSTI U MUZIČKOJ ŠKOLI

125
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Svečanim tradicionalnim koncertom Muzička škola u Herceg Noovm obilježila je sinoć 21.maj Dan nezavosnosti Crne Gore. Istovremeno na najljepši način je “proslavljen” i kraj školske 2014/2015. godine.

Publika je imala priliku da čuje nagrađene učenike i kompozicije koje su svirali na 42. Festivalu mladih Crne Gore, klavirski duo Milu i Roberta Morisa, koji su osvojili II mjesto na internacionalnom takmičenju “Premio Clivis” u Rimu početkom mjeseca.
Direktorica škole Nada Karadžić je svim sugrađanima čestitala Dan nezavisnoti, sa željom da svi zajedno rade na prosperitetu grada, ali i cjelokupne Crne Gore.
Koncert su “otvorili” klavirski duo Mila i Robert Moris, a u jednočasovnom programu učestvovalo je još tridesetak nagrađenih učenika. Kompozicije su osim na klaviru izvođene i na harmonici, violini, flauti i klarinetu, a nastupile su i dvije solo pjevačice. Koncert je, uz jak aplauz publike, okončan nastupom školskog benda, koji su prisutne “počastili” evergreenom “These boots are made for walking” Nancy Sinatre, a u klasi prof. Dragana Đorđevića.
Do samog kraja školske godine, za đake i profesore ostali su završni ispiti i interni časovi. Ipak, ljetnji raspust biće itekako radan, najavljuje Karadžićka.
– Već 29. maja upriličićemo koncert hora “Stanko Dragojević” iz Podgorice, na Trgu od muzike ili u crkvi Sv. Jeronima, zavisno od vremena. To će biti prvi put da taj hor gostuje u Herceg Novom. Već sam razgovarala sa kolegom Ilijom Dapčevićem koji vodi hor ( a ujedno je i direktor podgoričke Muzičke škole “Vasa Pavić” ) i prema njegovim riječima na programu će biti djela Mokranjca. Mislim da će to biti divno veče, da će Novljani doći da uživaju i da će Trg od muzike biti prepun, uvjerena je Karadžićka.
U planu je i organizacija III festivala “Viva musica” , koji bi trebalo da se održi 26. juna, na kojem će ove godine učestvovati oko 70 muzičara iz Kazanja. Nakon toga, u planu je i organizacija internacionalnog takmičenja horova koji bi trebalo da bude održan nakon sezone, početkom oktobra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code