Tradicionalni Novogodišnji koncert učenika i profesora Muzičke škole

Tradicionalni Novogodišnji koncert učenika i profesora Muzičke škole

750
0
Podijeli

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKao i ranijih godina, sala Muziče škole u Herceg Novom sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta na Novogodišnjem koncertu učenika i profesora, koji su svojim nastupima opravdali očekivanja.
Veoma bogat i raznovrstan program imao je skoro 30 tačaka. Za klavirom, na harmonici, violini, violončelu i bubnjevima smjenjivali su se učenici uglavnom starijih, završnih razreda.
Prava muzička poslastica ipak je uslijedila pred kraj jednoiposatnog koncerta, kada je pred publiku izašao orkestar škole, u klasi prof. klavira Jovanke Veljović, koji su “darovali” prisutnima čuveno djelo “kralja valcera” Johana Štrausa “Na lijepom plavom Dunavu”. Njih je potom na sceni zamijenio Mali školski bend, u klasi Dragana Carla Đorđevića, koji su izveli numeru Chuck Berry-ja “Sweet little sixteen”. Kao posebno iznenađenje, za sam kraj, nastupili su profesori škole – Đuro Poznanović za klavirom, Aleksandar Bubanja i Dragan Đorđević na gitari, te Anita i Jelena Popović na violini koje su ujedno otpjevale “Bye, bye blues”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velikim Novogodišnjim koncertom zaokružena je još jedna programski vrlo uspješna godina, pa direktorica škole Nada Karadžić nije krila zadovoljstvo učinjenim, najavljujući da sa kolektivom istim intenzitetom kreće u “nove radne pobjede” odmah nakon praznika:
“Apsolutno sam zadovoljna koliko smo u ovoj godini ostvarili programskih i koncertnih aktivnosti, festivala, kao i javnih nastupa, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Ovo što smo večeras vidjeli bio je jedan od boljih, zbog raznovrsnosti programa, ali i iznenađenja koje su profesori na kraju priredili, čime su pokazali trud i želju da u kratkom roku nešto spreme i predstave se našim gostima. Djeca su od septembra dosta naučila i pripremila, budući da sami znate da ovo nije obavezna škola.Čim nešto nije obavezno, znači da djeca dolaze iz ljubavi, volje i želje. Sve u svemu, sa profesorima nastojim da unaprjeđujemo kvalitet”, uvjerava Karadžićka.

Picerija i restoran

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I u narednoj godini profesore i učenike očekuje dosta posla, prije svega spremanje za Međunarodni festival mladih Crne Gore, u Podgorici. Od 10.-12. januara u Muzičkoj školi imaće zimsku školu trube i klarineta gdje će ugostiti predavače iz Kosta Rike, Španije, saradnike iz Budve kao i prof. Stefana Bjeletića iz Nikšića. Okupiće se znatan broj učenika i studenata i sa Muzičke akademije sa Cetinja sa duvačkog odsjeka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Naša škola će da “živi” iako je zimski raspust, bićemo tu zbog učenika, ali i čini mi se, zapostavljenog duvačkog odsjeka u Herceg Novom”, kazala je Karadžićka.
Osim toga, u toku su već aktivne pripreme za II Međunarodni festival horova koji će sljedeće godine biti održan ranije, krajem maja, ali i III Međunarodni summer jazz Montenegro festival.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code