ŠTRAJK ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU I NA PRIMORJU

ŠTRAJK ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU I NA PRIMORJU

165
0
Podijeli

doktorZaposleni u zdravstvu, njih oko 8.400, trebalo bi da su u jednosatnom štrajk upozorenja, od 11 do 12 , nezadovoljni visinom zarada, ukidanjem određenih nadležnosti definisanih granskim ugovorom, kao i nepotpisivanjem tog dokumenta.

U Boki i Budvi zdravstveni radnici u javnom sektoru će obustaviti rad na sat.

Picerija i restoran

U Kotoru će tako biti i u Domu zdravlja i u Opštoj bolnici – rekla nam je sestra Marsela Mirošević.
U Tivtu i Budvi takođe neće raditi sat, ali će obezbjediti minimum proscesa rada, potvrdila nam je direktorica Doma zdravlja u Tivtu, Snežana Matijević i član Sindikata budvanskog Doma zdravlja Svijetlana Vujošević.

U Opštoj privatnoj bolnici u Meljinama glavna sestra na internom Vesna Milaš kaže da će i oni pružiti podršku zaposlenim u zdravstvu.

– Naše rukovodstvo je upoznato sa ovom odlukom. Dva naša predstavnika Sindikata već su u Podgorici, pa će tamo pružiti podršku kolegama, a mi ćemo na radnom mjestu izraziti solidarnost – kaže za Radio Jadran, Milaševa.

S obzirom da je riječ o privatnoj ustanovi, interesovalo nas je kako menadžemnt gleda na namjeru Sindikata.

– Podrška kolegama – da, ali obustva rada – ne – kaže nam dr. Bruna Lončarević iz Opšte bolnice u Meljinama. Obustave rada neće biti definitivno – kategorična je ona, jer ipak je status zaposlenih u njihovoj ustanovi mnogo bolji nego u javnom zdravstvu.

Svi zaposleni u Institiutu dr. Simo Milošević u Igalu pridružiće se jednosatnom štrajku okupljajući se u ’’Plavom salonu’’, ali samo oni koji nemaju zakazane terapije.

– Nećemo napuštati pacijente – rekao nam je Radan Radanović predsjednik Sindikata Instituta.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, Vladimir Pavićević, najavio je da će štrajk biti organizovan u svim crnogorskim gradovima, ali uz poštovanje minimuma procesa rada.

On je podsjetio da je glavni i suštinski razlog štrajka činjenica da su zarade zaposlenih u tom sektoru od decembra 2009. godine umanjene 20 odsto.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code