Trap Streljaštvo: Ivo Stanišić prvi put do titule prvaka drzave

Trap Streljaštvo: Ivo Stanišić prvi put do titule prvaka drzave

3
Podijeli

Trap strijelac, član streljačkog kluba Budva Ivo Stanišić postao je prvi put u karijeri državni prvak u gađanju letećih meta. On je u finalnoj borbi bio bolji od Cetinjanina, Božidara Raičevića.

Prvenstvo Crne Gore u disciplini leteće mete/trap održano je u Budvi, a nakon dvodnevnog nadmetanja opšti je utisak da je viđeno neizvjesno Prvenstvo, saopšteno je iz stručne službe Streljačkog saveza Crne Gore.

Picerija i restoran

U meču za prvaka viđen je duel dostojan važnosti takmičenja, a i rezultat je bio na visokom nivou, pa je okupljena publika uživala. Oba strijelca do samog kraja djelovali su sigurno, ali je Raičević tada promašio posljednju metu, što je Stanišiću donijeo titulu prvaka Crne Gore.

U ekipnoj konkurenciji slavila je domaća Budva, u sastavu Marković, Stanišić, Boreta, ispred Herceg Novog (Perišić, Mrkajić, Krivokapić) i cetinjskog Gams-a (N. Marković, R. Marković, Raičević).

U kvalifikacijama su se izdvojili Radosav Jovetić (Podgorica) sa odlicnih 113 pogodaka, te domaći takmicari Ivo Stanišić i Jovica Marković, izjednačeni, sa po solidnih  111 “golubova”.

Pored njih, u finalu su se nasla jos 3 strijelca, koja su najviše pokazala u kvalifikacijama, B. Raicević 109, L. Boreta 104, te B. Krivokapić sa 101 pogotkom.

Slabije od očekivanog pucali su Novljani, Dragan Mrkajić i Nikola Marković, inače redovni u finalima ove sezone. Oni su takmičenje završili na 7. i 8.mjestu.

Kako se rezultati iz kvalifikacijama ne prenose u finalne duele, svi strijelci su se s jednakim šansama oprobali na novih 15 meta. Ceh su platili J. Markovic i L. Boreta, koji su ispali iz borbe za medalju, a kasnije i  vodeći u redovnom dijelu, Rasko Jovetić, koji je nešto lošijim nastupom u finalu,  prvenstvo završio na 4. mjestu.

Inače, Jovetiću je ovo prvo zvanično takmičenje nakon duge pauze, pa onim što je pokazao i rezultatom koji je ostvario, pa su u Savezu veoma zadovoljni.

U odlučujućoj fazi najviše pogodaka imali su Stanišić (Budva) i Raičević (Gams-Cetinje), te izborili duel za zlatnu medalju. Boro Krivokapić (Herceg Novi) i Rasko Jovetić su bili u duelu za bronzanu medalju, dok su Jovica Marković i Lazar Boreta (Budva) ostvarili 5, odnosno 6. mjesto u finalu.

Dalje je Krivokapić u borbi za bronzanu medalju pobjedio Jovetića, što je bio uvod u neizvjesnu završnicu finala.

3 Komentari

  1. Sve jača konkurencija na streljačkim takmičenjima, velike pohvale za naše strelce. Bravo Perazzi, Boro ima sigurno najbolji kontinuitet, očekujemo ga na sledećem međunarodnom kupu. Veliki pozdrav

Ostavite komentar

*

code